www.hvzeeland.nl

Man mishandelt verkeersregelaar Steenbergen

Toegevoegd: 11-08-2019, 01.08 uur - Update: 11-08-2019, 15.55 uur

Door: Roland de Jong

STEENBERGEN - Een 50-jarige man uit Nieuw-Vossemeer is zaterdag aangehouden omdat hij bij een wielerronde in Steenbergen een verkeersregelaar zou hebben mishandeld. De man liep licht letsel op.

De verkeersregelaar stond omstreeks 11.45 uur bij de rotonde aan de Zeelandweg-Oost. De man verzocht een naderende automobilist om door te rijden naar de afrit, de snelweg op. De bestuurder leek zich in eerste instantie te schikken in het verzoek, maar gaf even later aan dat hij op de rotonde wilde wachten. Dit was geen mogelijkheid en de verkeersregelaar legde uit dat dit niet kon.

Na een kort gesprek reed de automobilist tegen de benen van de verkeersregelaar aan. Hierna reed de man snel weg. De verkeersregelaar is de automobilist vervolgens achterna gegaan om verhaal te halen. De man uit Nieuw-Vossemeer stapte hierop uit de auto en er ontstond een vechtpartij waarbij de verkeersregelaar licht gewond raakte.

De politie kwam ter plaatse en nam een aangifte op. De 50-jarige man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij een verklaring mag afleggen. Ook zijn door agenten meerdere getuigen gehoord. De zaak wordt verder onderzocht.

Correctie: De politie meldde eerder dat de man afkomstig was uit Oud-Vossemeer, maar dat blijkt Nieuw-Vossemeer te zijn. Zo is zondag door de politie bekend gemaakt.