Weerbericht:
In het zuiden bewolkt met motregen/sneeuw, in het noorden lokaal mist
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Man onwel, bootje stuurloos op Westerschelde

Toegevoegd: 11-08-2019, 02.14 uur
Door: Roland de Jong

WAARDE - De KNRM heeft zaterdagavond op de Westerschelde iemand van een ronddobberend bootje gehaald. De persoon was onwel geworden en had dringend medische hulp nodig.


Over de persoon werd rond 22.20 uur alarm geslagen. Het bootje bevond zich toen in het hoofdvaarwater tussen Waarde en Walsoorden. Direct werd de reddingboot Jan van Engelenburg van het KNRM-station Hansweert opgeroepen. Het vaartuig RWS79 van Rijkswaterstaat was snel ter plekke maar de bemanning kon onmogelijk overstappen op het bootje. Wel konden zij vaststellen dat de man niet reageerde op aanroepen en ook niet leek te bewegen.

De KNRM heeft het slachtoffer, een man, éénmaal ter plaatse zuurstof toegediend. Hierna is het slachtoffer van boord gehaald en overgebracht naar Hansweert. Daar stond een ambulanceteam gereed om hem naar het ziekenhuis in Goes te brengen. Het bootje (varend onder Belgische vlag maar met thuishaven Sas van Gent) is opgehaald door sleepboot Bravo van Polderman. De KNRM heeft ook nog geassisteerd bij het vastmaken van het bootje van de man, dat hierna eveneens naar Hansweert werd gebracht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren