www.hvzeeland.nl

Man onwel, bootje stuurloos op Westerschelde

Toegevoegd: 11-08-2019, 02.14 uur

Man onwel, bootje stuurloos op Westerschelde
Door: Roland de Jong

WAARDE - De KNRM heeft zaterdagavond op de Westerschelde iemand van een ronddobberend bootje gehaald. De persoon was onwel geworden en had dringend medische hulp nodig.

Over de persoon werd rond 22.20 uur alarm geslagen. Het bootje bevond zich toen in het hoofdvaarwater tussen Waarde en Walsoorden. Direct werd de reddingboot Jan van Engelenburg van het KNRM-station Hansweert opgeroepen. Het vaartuig RWS79 van Rijkswaterstaat was snel ter plekke maar de bemanning kon onmogelijk overstappen op het bootje. Wel konden zij vaststellen dat de man niet reageerde op aanroepen en ook niet leek te bewegen.

De KNRM heeft het slachtoffer, een man, éénmaal ter plaatse zuurstof toegediend. Hierna is het slachtoffer van boord gehaald en overgebracht naar Hansweert. Daar stond een ambulanceteam gereed om hem naar het ziekenhuis in Goes te brengen. Het bootje (varend onder Belgische vlag maar met thuishaven Sas van Gent) is opgehaald door sleepboot Bravo van Polderman. De KNRM heeft ook nog geassisteerd bij het vastmaken van het bootje van de man, dat hierna eveneens naar Hansweert werd gebracht.