Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, later vanmiddag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Fosfor vliegt in brand in kinderwagen Nieuwvliet

Toegevoegd: 11-08-2019, 20.20 uur
Door het incident raakte gelukkig niemand gewond.
Door het incident raakte gelukkig niemand gewond.
© Foto: Brandweer Cadzand
Door: Roland de Jong

NIEUWVLIET - In Nieuwvliet is zondag brand ontstaan nadat op het strand opgeraapte en meegenomen stenen plotseling in brand vlogen. Ze bleken fosfor te bevatten.


De brand werd rond 17.45 uur opgemerkt toen het mandje van de kinderwagen waarin de stenen lagen begon te branden. Er werd direct alarm geslagen en de brandweer werd met spoed naar de Zeekraalstraat in Nieuwvliet gestuurd. De brandweer heeft de woning gecontroleerd en geventileerd. Alles wat in aanraking was gekomen met de fosfor is uit voorzorg buiten gezet. Er is niemand gewond geraakt.

De Duitse Luftwaffe gebruikte tijdens de Tweede Wereldoorlog brandbommen en granaten welke fosfor bevatten. De brandweer vermoedt dat uit zulke achtergebleven munitie fosfor is gelekt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (13-8-2019 om 08:20)
Niets nieuws, 40 pjaar geleden spoelde dat spul ook bij zoutelande tot de veersedam aan alleen was er toen niet zoveel ophef over. Het is gelukkig goed afgelopen en dus einde verhaal.
Kees (12-8-2019 om 19:14)
Ja het is bekend dat fosfor gaat branden als je het boven water haalt. En daar ligt veel munitie en dus ook fosfor. En als je een stuk op je hand krijgt kan het gaten in je hand branden
zenga (11-8-2019 om 20:55)
De RAF gebruikte ook fosfor, De Duitse Steden brandde als fakkels. Als de Britse bommen werpers Hun doel niet konden vinden, lieten Ze Hun lading in de Noordzee vallen