Weerbericht:
Vooral in de middag enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Lugubere vondst op Banjaardstrand Kamperland

Toegevoegd: 11-08-2019, 20.28 uur
De politie heeft het kaakdeel meegenomen voor nader onderzoek. De politie heeft het kaakdeel meegenomen voor nader onderzoek.
De politie heeft het kaakdeel meegenomen voor nader onderzoek.
© Foto: Strandwacht Banjaardstrand
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - Op het Banjaardstrand bij Kamperland hebben strandgasten zondagochtend menselijke resten gevonden. Het gaat om een kaakdeel met daarin nog enkele kiezen. Dat heeft de politie bevestigd.


Volgens de strandwacht werd zij door de badgasten benaderd nadat zij de lugubere vondst hadden gedaan. Vervolgens is contact gezocht met de politie. Een gespecialiseerde rechercheur van de afdeling Forensische Opsporing (FO) heeft ter plaatse onderzoek gedaan en de aangetroffen resten meegenomen voor nader onderzoek en identificatie.

Volgens de politie is uit een eerste onderzoek gebleken dat er sprake is van oudere resten. “Ze zijn zeker al meer dan enkele jaren oud en zullen dus ook niet gelinkt kunnen worden aan recente vermissingen rond de Oosterscheldekering en de Zeelandbrug”, zo legt politiewoordvoerster Mireille Aalders uit.

De recherche gaat nu aan de hand van botstructuren en het gebit kijken of de resten kunnen worden gekoppeld aan een bestaand dossier. Ook zal nog nader onderzoek worden gedaan om te bekijken hoe oud de resten exact zijn. “Zijn ze van voor 1920, dan zijn ze sowieso alleen puur archeologisch interessant”, aldus de politie.

Op het strand is overigens nog naar eventuele andere aanwezige botten gezocht maar die zijn niet aangetroffen. Mogelijk is de gevonden kaak bloot komen te liggen door de harde wind dit weekeinde.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse Showride (15-8-2019 om 09:31)
@Nick, begrijpend lezen kun je inderdaad niet ;)..... Er staat ALS de resten van voor 1920 ..... De nadruk ligt dus op ALS
Mark (14-8-2019 om 18:14)
@nick jij kan ook niet lezen, er staat dat er onderzoek nodig is. En als het kaakje van voor 1920 is kunnen ze er niets mee!
Mike (13-8-2019 om 19:03)
Ik heb een aantal jaar geleden ook een kaakdeel gevonden op het banjaard strand, eveneens met een aantal tanden erin. Heb hem toen naar de strandwacht gebracht en nooit meer wat van gehoord.
Rick (13-8-2019 om 09:53)
Ook ik dacht direct aan Danny Harte. DNA onderzoek zou dit kunnen uitwijzen.
Nick (13-8-2019 om 03:43)
@patrick, Begrijpend lezen is ook best moeilijk, maar er staat toch echt resten van voor 1920....
Patrick (12-8-2019 om 19:16)
Ik moet dan toch weer even denken aan de in 1993 zoekgeraakte Danny Harte. Hij is vanuit de auto de Oosterschelde ingeslingerd en nooit meer gevonden! De meeste mensen kennen het beertje aan de eailinh ban de zeelandbrug wel...