www.hvzeeland.nl

Lugubere vondst op Banjaardstrand Kamperland

Toegevoegd: 11-08-2019, 20.28 uur

Lugubere vondst op Banjaardstrand Kamperland
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - Op het Banjaardstrand bij Kamperland hebben strandgasten zondagochtend menselijke resten gevonden. Het gaat om een kaakdeel met daarin nog enkele kiezen. Dat heeft de politie bevestigd.

Volgens de strandwacht werd zij door de badgasten benaderd nadat zij de lugubere vondst hadden gedaan. Vervolgens is contact gezocht met de politie. Een gespecialiseerde rechercheur van de afdeling Forensische Opsporing (FO) heeft ter plaatse onderzoek gedaan en de aangetroffen resten meegenomen voor nader onderzoek en identificatie.

Volgens de politie is uit een eerste onderzoek gebleken dat er sprake is van oudere resten. “Ze zijn zeker al meer dan enkele jaren oud en zullen dus ook niet gelinkt kunnen worden aan recente vermissingen rond de Oosterscheldekering en de Zeelandbrug”, zo legt politiewoordvoerster Mireille Aalders uit.

De recherche gaat nu aan de hand van botstructuren en het gebit kijken of de resten kunnen worden gekoppeld aan een bestaand dossier. Ook zal nog nader onderzoek worden gedaan om te bekijken hoe oud de resten exact zijn. “Zijn ze van voor 1920, dan zijn ze sowieso alleen puur archeologisch interessant”, aldus de politie.

Op het strand is overigens nog naar eventuele andere aanwezige botten gezocht maar die zijn niet aangetroffen. Mogelijk is de gevonden kaak bloot komen te liggen door de harde wind dit weekeinde.