Weerbericht:
Eerst nog af en toe (mot)regen, in de loop van de dag geleidelijk droog
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM help zeiljacht met gebroken mast

Toegevoegd: 12-08-2019, 20.04 uur
Het zeiljacht is door de KNRM naar de haven gesleept.
Het zeiljacht is door de KNRM naar de haven gesleept.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Een reddingsboot van de KNRM heeft vanmorgen bij Vlissingen een zeiljacht met een gebroken mast geholpen. Het jacht is naar een werf gesleept.


Twee zeilers vertrokken vanmorgen voor een tocht terug richting hun thuishaven op het IJsselmeer. De eerste etappe was van Vlissingen naar Stellendam. Als ze Vlissingen verlaten hebben en voor het badstrand in Vlissingen varen komt het rolfok los en breekt kort daarna ook de mast. Gelukkig zijn er geen gewonden, maar de geschrokken zeilers krijgen de overboord gevallen mast en zeil niet terug aan boord. Ze besluiten hulp in te roepen via de Nederlandse kustwacht die de reddingbootbemanning alarmeert.

Als de reddingsboot Zeemanshoop uitvaart krijgt de bemanning te horen dat loodsboot Raan te hulp geschoten is. Eenmaal ter plaatse zet de reddingboot twee opstappers over en worden de mast en zeil geborgd.

Het jacht wil een poging doen om zelf naar Breskens te varen maar helaas drukt er iets tegen het roer waardoor het jacht onbestuurbaar is. Als de sleepverbinding gemaakt is zet de reddingsboot koers richting Breskens. In Breskens aangekomen wordt het jacht langszij genomen en afgemeerd bij een jachtwerf.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750