Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Jongen (15) loopt met neppistool door Goes

Toegevoegd: 13-08-2019, 22.34 uur
Jongen (15) loopt met neppistool door Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Maandagavond heeft de politie bij een jongen in Kapelle een neppistool in beslag genomen. De Kapellenaar schrok toen hij de camerabeelden zag, waarop te zien was dat hij eerder op de avond met een pistool op de Beestenmarkt in Goes liep.


De politiemeldkamer kreeg rond 18.30 uur een melding dat in het centrum van Goes vier jongeren liepen, waarvan een van hen een pistool in zijn handen had. Voor hun veiligheid deden de agenten een kogelwerend vest aan en gingen in de buurt van de Beestenmarkt op zoek naar de jongens.

Ondertussen werden op het politiebureau camerabeelden bestudeerd. Ook hierop was te zien dat een van hen een zwart vuurwapen in zijn handen had. Er kon niet worden vastgesteld of het om een echt of een neppistool ging. De jongeren werden niet meer aangetroffen, waarop de politie een onderzoek instelde naar de identiteit van het viertal.

Uiteindelijk bleek dat de jongen met het pistool in Kapelle woonde. Agenten gingen naar zijn woning en troffen de jongen (15) aan. Het pistool werd in beslag genomen. Het bleek een nepvuurwapen te zijn, welke nauwelijks van echt was te onderscheiden en dreigend kon overkomen.

De jongen werd naar het politiebureau gebracht. Hij mocht de camerabeelden bekijken en schrok hiervan: "Ik begrijp dat mensen hier een melding van maken", zei hij schuldbewust. Hij had het balletjespistool op de kermis gewonnen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. Voor een zogeheten ‘pedagogisch gerichte sanctie’ wordt hij naar Halt verwezen.

Door de gemeente Goes werd de kermisexploitant geïnformeerd met het verzoek maatregelen te nemen tegen de uitgifte van deze op vuurwapens gelijkende prijzen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martijn S (17-8-2019 om 05:02)
Beste mensen, Iedereen die roept dat de bron aangepakt moet worden; dat is volgens mij ook gebeurd. Maar dan nog hebben wij het hier over een "Kermis-Exploitant", dat zijn geen raket wetenschappers. Alleen maar verliezers in deze zaak
Jan de filatroop (14-8-2019 om 22:08)
Nederland wat ben je ziek!zeer ernstig ..pak de echte criminaliteit aan waar wel echte (vuur)wapens het cicuit rondgaan!
Piet Cijsouw (14-8-2019 om 21:46)
Jammer dat zij die dat soort speeltuig aanbieden nog niet doorhebben dat dit veel onrust en nodeloos extra werk meebrengt
Jose (14-8-2019 om 12:31)
Wat een onzin om deze jongen voor een pedagogische gerichte sanctie naar bureau halt te sturen. Ik lees dat deze jongen geschrokken is van de beelden en dat hij begrijpt dat dat voor omstanders dreigend overkomt. Ik vind het nog veel stommer van de kermisexploitant dat die, niet van echt te onderscheiden speelgoedwapens uitgeeft.
Bastiaan (14-8-2019 om 09:11)
Zou de politie dan ook de kermisklant beter een hartig woordje toespreken? Of mag je zo'n nepwapen kopen,en in je bezit hebben?
jacob (14-8-2019 om 09:08)
Op vuurwapens gelijkende nepwapens dient men per direct een verkoop verbod in te stellen en strafbaar te maken. Ook kermis exploitanten die dergelijke nepwapens als prijs aan bieden moeten hiervoor bestraft worden. Maar in dit land is de, in dit geval minderjarige de klos en gaat de exploitant of de verkoper vrij uit. Het is van de zotte dat dit regelmatig voorkomt en dat de Politie hiervoor in aktie moet komen. .