Werkstraf voor vrouw na verzinnen verkrachting

Toegevoegd: 14-08-2019, 16.59 uur

Werkstraf voor vrouw na verzinnen verkrachting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politierechter in Middelburg heeft woensdag overeenkomstig de eis de twintigjarige R. van den B. uit Domburg een taakstraf van 180 uur opgelegd.

De vrouw zorgde op zondag 6 januari van dit jaar voor de nodige commotie nadat ze een melding had gedaan dat ze op klaarlichte dag in een schuurtje in de Middelburgse binnenstad door twee mannen was verkracht.

Volgens officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk, werd vanaf dat moment 'alles uit de kast gehaald' om de twee loslopende verkrachters op te pakken en achter de talies te zetten. Er werden diverse buurtonderzoeken gedaan, routes tot op de voetstap nagelopen, een helikopter ingezet en lopende onderzoeken stilgezet om met man en macht de vermeende daders op te sporen.

Vijf dagen later bleek het hele verhaal verzonnen en is de gemeenschap meer dan tienduizend euro kwijt aan een - na later dus bleek - zinloos onderzoek. Tijdens de behandeling van haar zaak zei de vrouw eigenlijk ook niet te weten waarom ze die melding heeft gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (14-8-2019 om 19:05)
Waarom heeft ze de melding gedaan? Misschien is de wens wel de vader van de gedachte!
Mark (14-8-2019 om 18:55)
180 uur is een tik op de vingers
Rada (14-8-2019 om 18:21)
Door dit soort k wrijven worden echte slachtoffers niet serieus genomen