Weerbericht:
Vannacht helder, overdag zonnig en tropisch warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Werkstraf voor vrouw na verzinnen verkrachting

Toegevoegd: 14-08-2019, 16.59 uur
Werkstraf voor vrouw na verzinnen verkrachting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politierechter in Middelburg heeft woensdag overeenkomstig de eis de twintigjarige R. van den B. uit Domburg een taakstraf van 180 uur opgelegd.


De vrouw zorgde op zondag 6 januari van dit jaar voor de nodige commotie nadat ze een melding had gedaan dat ze op klaarlichte dag in een schuurtje in de Middelburgse binnenstad door twee mannen was verkracht.

Volgens officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk, werd vanaf dat moment 'alles uit de kast gehaald' om de twee loslopende verkrachters op te pakken en achter de talies te zetten. Er werden diverse buurtonderzoeken gedaan, routes tot op de voetstap nagelopen, een helikopter ingezet en lopende onderzoeken stilgezet om met man en macht de vermeende daders op te sporen.

Vijf dagen later bleek het hele verhaal verzonnen en is de gemeenschap meer dan tienduizend euro kwijt aan een - na later dus bleek - zinloos onderzoek. Tijdens de behandeling van haar zaak zei de vrouw eigenlijk ook niet te weten waarom ze die melding heeft gedaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Angie (17-8-2019 om 13:30)
Het is lastig. Dit valt niet goed te praten, maar zoiets verzin je niet zomaar. Er moet een achterliggend probleem zijn. Misschien is deze vrouw labiel, misschien was het een wraakactie. Wie zal het zeggen.
Metoo (16-8-2019 om 06:38)
het is de rage van de laatste tijd, beschuldiging van verkrachting voor geld, wraak of macht. Het wachten is op de eerste man die een vrouw aanklaagt voor verkrachting, of kan dat natuurlijk niet ?
Jan (15-8-2019 om 10:33)
zie ander nieuws : je kan in dit land beter 2 Polen doodrijden, dan krijg je een voorwaardelijk strafje. en je rijbewijs mag je gewoon houden. overigens deze vrouw zal dit niet zo maar gedaan hebben.
Michel (15-8-2019 om 09:28)
Ze weet het Niet meer waarom ze dit heeft gedaan. Ik zou zeggen, even een bezoekje aan de Psychiater.
jan (15-8-2019 om 09:11)
Dan komt zei goed weg aangezien de werklijke kosten ,als het één man was geweest die zoiets flikt gaat 6 maanden het schuurtje in en moet ook nog eens voor de kosten opdraaien ,waarom deze mevrouw niet ?
bram goeree (15-8-2019 om 08:50)
laat ze behalve de werkstraf ook alle kosten terug betalen .dan zal zij dit geen tweede keer meer doen