Weerbericht:
In het westen en noorden enkele buien, landinwaarts meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuw (20) verdachte in zaak drugslabs

Toegevoegd: 16-08-2019, 09.26 uur
De ontmanteling van het (vermoedelijke) drugslab dat in juli werd aangetroffen in Rilland.
De ontmanteling van het (vermoedelijke) drugslab dat in juli werd aangetroffen in Rilland.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

OOSTERLAND - Een 20-jarige man uit Oosterland is donderdag aangehouden in verband met een synthetisch drugslab dat vorige maand werd aangetroffen in het Noord-Brabantse Esch. Hij zou ook betrokken zijn geweest bij het (vermoedelijke) drugslab dat vorige maand werd ontdekt in Rilland.


In het drugslab in Esch werd volgens de politie amfetamine-olie geproduceerd. Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) spraken van een groot lab. Ter plekke werd onder meer een ketel van 1.000 liter aangetroffen. Er lag ook divers drugsafval, waaronder afval van MDMA-vervaardiging. In de woning werden destijds een 49-jarige man uit Hengelo en een 40-jarige vrouw met de Hongaarse nationaliteit aangehouden. Zij zitten nog in voorarrest.

Op 19 juli viel de politie een woning en een schuur aan de Duivenhoek in Rilland binnen. Hier werden verschillende goederen, chemicaliën en afvalstoffen aangetroffen ten behoeve van de productie van synthetische drugs. Volgens de politie stonden binnen onder meer ketels en tientallen jerrycans met chemicaliën zoals zoutzuur, methanol en restanten MDMA-olie. In hoeverre ook hier daadwerkelijk geproduceerd werd, is volgens de politie nog altijd in onderzoek.

In verband met het onderzoek vonden donderdag op drie adressen doorzoekingen plaats. Hierbij werd de 20-jarige Oosterlander opgepakt. Hij wordt formeel verdacht van betrokkenheid bij het drugslab in Esch en is ook verdachte in de zaak rond de vondst in Rilland.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750