Weerbericht:
Op veel plaatsen mist of bewolking, overdag geleidelijk zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie schiet man neer in Kortgene

Toegevoegd: 18-08-2019, 02.12 uur
Door: Manfred Berrevoets

KORTGENE - De politie heeft zaterdagavond in Kortgene een 53-jarige inwoner van het dorp neergeschoten. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.


Omstreeks 21.00 uur worden twee politie-eenheden naar de Burgemeester Snellenstraat gestuurd vanwege een uit de hand gelopen ruzie in de relationele sfeer. Daarbij had de verdachte diverse vernielingen gepleegd aan de woning van zijn ex-partner. Op het moment dat de agenten arriveren is de man al vertrokken.

Terwijl de aangifte van het slachtoffer wordt opgenomen, gaan andere agenten op zoek naar de man. In de tijd dat er in Kortgene naar de man gezocht wordt, is deze intussen weer teruggelopen naar de woning. Daar ontstaat een bedreigende situatie waarbij de politie genoodzaakt is om te schieten. De man werd in zijn been geraakt en is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte is een bekende van de politie.

Het handelen van de betrokken agenten wordt onderzocht. Om de objectiviteit van het onderzoek te waarborgen wordt het onderzoek uitgevoerd door de Rijksrecherche, onder leiding van een officier van justitie. Daarbij wordt ook gekeken of agenten geweld hebben toegepast om hun werk te kunnen doen. Soms hebben politiemensen daarin geen keus. Geweld gebruiken mag echter niet zomaar, er zijn bepaalde voorwaarden en regels aan verbonden.

De Rijksrecherche onderzoekt de feiten rondom een incident: objectieve waarheidsvinding staat daarbij voorop. Belangrijk om te weten is dat de Rijksrecherche géén onderdeel is van de politie. Het is een onafhankelijke partij die onderzoek doet voor het Openbaar Ministerie.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
C. De Moor (19-8-2019 om 13:45)
Volgens het verslag dat ik gelezen heb, had de dader geen vuurwapen, wel agressief en bedreigend. Kan de politie dan geen gebruik maken van pepperspray en zo de dader in de boeien slaan. Ik dacht dat de politie speciale training kreeg hiervoor, niets van te merken, dan vragen ze om respect, nou die drie agenten in ieder geval niet, gelukkig zijn er nog steeds agenten die wel het respect verdienen, maar die zijn zo zeldzaam geworden.
Middelburger (18-8-2019 om 21:39)
Prima optreden Zouden ze ook in Vlissingen moeten doen de oplossing !
Tonnie (18-8-2019 om 19:44)
Een agent zal echt niet zomaar zijn wapen trekken en gebruiken. Wanneer je dreigend naar een agent bent dan moet dit standaard de reactie zijn. Hulde voor het optreden! Jammer dat men in afwachting is van een onderzoek naar het handelen. De politie heeft soms al.zo weinig.gezav op straat en als ze ingrijpen worden ze onderzocht. Gooi geen drempels meer op maar stimuleer juist om adequaat te handelen.
Tonnie (18-8-2019 om 19:43)
Een agent zal echt niet zomaar zijn wapen trekken en gebruiken. Wanneer je dreigend naar een agent bent dan moet dit standaard de reactie zijn. Hulde voor het optreden! Jammer dat men in afwachting is van een onderzoek naar het handelen. De politie heeft soms al.zo weinig.gezav op straat en als ze ingrijpen worden ze onderzocht. Gooi geen drempels meer op maar stimuleer juist om adequaat te handelen.
Goedzo (18-8-2019 om 15:45)
Gaat de politie eindelijk eens optreden tegen dit laffe tuig Soms zie je op internet dat er niet word opgetreden of dat ze zich laten intimideren Maar ik hoop dat er met dit optreden wat meer respect voor de politie komt Want respect moet je afdwingen bij zulke lafaards Een dikke pluim voor de politie
Foort de Rijder (18-8-2019 om 13:53)
Een vraag: op de bijgevoegde foto's is te zien dat 1 onderzoeker met een mondkapje rondloopt, en de rest niet. Is hier een reden voor, of is die ene medewerker allergisch ergens voor?
Cookie-instellingen beheren