KNRM sleept zeiljacht de haven in

Toegevoegd: 18-08-2019, 18.22 uur

Het jacht is opsleep genomen en naar de haven gebracht.
Het jacht is opsleep genomen en naar de haven gebracht.
1
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - Zaterdagmiddag heeft de reddingsboot Zeemanshoop assistentie verleend aan een zeiljacht met motorproblemen. Het jacht is opsleep genomen en naar de haven van Breskens gebracht.

Een zeiljacht met twee zeilers is onder zeil varende vanuit Engeland op weg naar haar thuishaven Kats. Bij het opvaren van de Westerschelde controleert de schipper of zijn motor nog functioneert maar die weigerde dienst. Hij neemt contact op met de Nederlandse Kustwacht via de marifoon en meldt het probleem en geeft zijn locatie ter hoogte van Cadzand door.

De bemanning van de reddingboot Zeemanshoop is op dat moment bezig met de zaterdagoefening in het ankergebied Wielingen Noord en hoort de communicatie. In overleg met de kustwacht wordt de oefening onderbroken en Zeemanshoop ter plaatse gestuurd. Met de zeiler wordt afgesproken dat hij onder zeil door kan varen naar Breskens en voor de haven op sleep wordt genomen.

De bemanning van de Zeemanshoop hervat de oefening en ongeveer een uur later, als de oefening klaar is en de Zeemanshoop weer richting Breskens vaart, zeilt het jacht ter hoogte van de veerhaven. Een opstapper wordt overgezet om de sleepverbinding te maken en zodra deze gereed is wordt het zeil gestreken zodat het veilig de haven van Breskens op gaat en afgemeerd kan worden aan de steiger van een jachtwerf.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750