Jongen zonder rijbewijs in auto van vader

Toegevoegd: 19-08-2019, 11.58 uur

Jongen zonder rijbewijs in auto van vader
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

THOLEN - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 16-jarige jongen betrapt die zonder toestemming in de auto van zijn vader was gestapt en daarmee door Tholen reed.

Agenten zagen de jongemna rond 01.40 uur rijden over de Grindweg. De verlichting van de auto was uit en daarom gaven de agenten hem een stopteken. Hieraan werd voldaan en toen de politiemensen de bestuurder aanspraken, constateerden ze dat hij er wel erg jong uit zag.

"Ze vroegen naar diens rijbewijs, maar de bestuurder gaf aan dat hij dat nog niet had. Hij bleek 16 jaar te zijn en de auto van zijn vader, zonder diens toestemming, te hebben meegenomen", zo vertelt de politie. De jongen is in de politieauto geplaatst en meegenomen naar zijn ouderlijk huis. De andere agent is met de auto van vader naar het woonadres van de jongen in Tholen gereden. Daar is de vader van de jongen gewekt.

Op het moment dat de agenten de woning in gingen, gebruikmakend van de huissleutels van de 16-jarige, schold de jongen de agenten uit. Hierop werd hij aangehouden. De vader van de jongen is in kennis gesteld van zijn aanhouding en de verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nog vast. Hij wordt vandaag verder gehoord over de zaken die zijn voorgevallen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (20-8-2019 om 11:21)
kinderen horen s'nachts in bed te liggen. pa--geef dat jochie een pak slaag. dat mag dan weer niet: een pak slaag zou het kinderzieltje beschadigen. ik heb vroegen vaak een verdiend pak slaag gehad en dat werkt beter als bestraffend toespreken. NL is veel te soft.
r v gemert (19-8-2019 om 21:05)
netjes naar huus en dan een grote bek ??effe vast houden en pa ?geef hem een pak rammel ,kreeg ik ook vroeger
lekkerjong (19-8-2019 om 16:40)
Heerlijk, kinderen!