Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
64 files van totaal 226 km

Boetes voor voeten op stoelen in de trein

Toegevoegd: 21-08-2019, 23.44 uur
Boetes voor voeten op stoelen in de trein
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het mag natuurlijk niet, maar loop door een gemiddelde trein en je komt het regelmatig tegen: mensen die hun voeten op de stoelen leggen. De politie bekeurde woensdag diverse van zulke overtreders.


De dienst Infra ZuidWest van de Landelijke Eenheid van de politie surveilleerde woensdag tussen Vlissingen en Goes. In totaal werden zeven personen bekeurd die met hun schoenen op de banken zaten. De zeven zullen allemaal 95 euro boete en 9 euro administratiekosten moeten betalen.

De politie schreef overigens ook nog twee bonnen uit voor personen die rookten op het station terwijl dat daar niet mocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (23-8-2019 om 22:50)
HEKSENJACHT ETC. Ja dat is erg voeten op de bank, vooral als het smerige schoenen zijn, een ander wil daar weer zitten namelijk. Wat een domme reactie om te zeggen waarom de bankjes tegenover elkaar worden geplaatst, zoveel onbenulligheid heb ik nog ooit gehoord!!!!Dat geeft nog niet het recht om je voeten dan maar op de bank te leggen
Jose (23-8-2019 om 22:32)
Wat zijn er nu veel mensenras het jammeren hier. Het is, volgens mij een fatsoensnorm. Je legt je voeten met daaraan je schoenen niet op een zetel die niet van jou is. Wat je thuis doet moet je zelf weten. Maar als ik met mijn nette kleren aan op een bank cq stoel moet gaan zitten, waar daarvoor iemand met zijn schoenen aan op heeft gehangen dat is niet fijn.Is gewoon smerig. Nu ik eraan denk is dat dus eigenlijk altijd zo. Ik ga twee keer per week richting Den Haag en dan te bedenken dat er zo heel veel vieze schoenen met stront en kauwgom en weet ik veel daarvoor op hebben gehangen. Getver. Ga ik dan toch maar weer met de auto?
Reisiger (23-8-2019 om 12:12)
Trein was erg leeg en waren voldoende plekken omdat ik een zware been blusuren heb moet ik veel met mijn been om hoog zitten. deed netjes mijn schoen af en liet mijn been rusten. Maar NS Bedankt voor u medeleven en de boete. ook fijn dat iedereen roept dat ik een Aso ben. erg bedankt allemaal voor u begrip.
Heksenjacht weer geopend (23-8-2019 om 12:00)
Ik snap het niet, is voeten op de bank dan zo erg ? er stonden we wel 2 te roken op het station hoor, dat is toch zeker wel reden om daar totaal van over je toeren te gaan die smerige rokers ? gewoon totale heksenjacht is wat dit is. Vergelijkbaar met ver weg barbaarse landen waar voor minimale overtredingen belachelijke straffen worden uitgedeeld. maar waarom blijft de NS dan ook die bankjes tegenover elkaar zetten wat uitnodigt om daar je voeten op te zetten ? dat zie je in de bus of een vliegtuig toch ook niet ? nee, maar bij de NS wel, en dan boos worden dat ze zelf de kat op het spek binden en dan iedereen schande er van spreken en de straf moet nog hoger, liefst gelijk op de brandstapel ermee. WALGELIJK BARBAARS GEDRAG !
Zeeuw (22-8-2019 om 17:08)
Boete kan niet hoog genoeg zijn, het is gewoon aso gedrag. Lekker makkelijk om deze maatregel af te reageren op de politie, het is enorm triest dat zoiets nodig is.
Vernederland (22-8-2019 om 16:23)
Dit zijn wel heel veel reacties voor zoiets pietluttigs. je zou bijna denken dat een andere sociale onrust de onderliggende oorzaak is. Zou het onvrede kunnen zijn dat de overheid de zware criminelen, terroristen, drugsbaronnen en ander gespuis ongemoeid laat maar wel tijd heeft om schoolmeestertje te gaan spelen in de trein ? Nee, pak eerst die criminelen in de haag die dit allemaal mogelijk maken eerst maar eens aan, daarna mag de overheid weer over de wet naleven praten hé.
Cookie-instellingen beheren