Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Gewonden en arrestaties bij opstootjes Middelburg

Toegevoegd: 22-08-2019, 09.21 uur
Gewonden en arrestaties bij opstootjes Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het centrum van Middelburg hebben woensdagavond en -nacht diverse opstootjes plaatsgevonden. In totaal zijn er vier verdachten aangehouden. Drie personen raakten gewond.


Getuigen zagen rond 21.45 uur dat een 16-jarig meisje uit Westkapelle onenigheid had met een jongeman. Een beveiligster kwam tussenbeide maar zij kreeg een klap van het meisje. De beveiligster deed aangifte. De Westkapelse wordt op een later tijdstip gehoord door de politie.

Op de Markt ontstond rond 22.30 uur een opstootje. Een 21-jarige Vlissinger zou hebben gevochten en werd daarom aangehouden. Politieagenten namen verklaringen op van getuigen. 
De Vlissinger zit vast en wordt vandaag gehoord.

Omstreeks 00.20 uur meldde een portier van een café aan de Schuttershofstraat dat een man zich erg vervelend gedroeg en dat hij mogelijk in het bezit zou zijn van drugs. Politieagenten troffen vervolgens een 19-jarige Middelburger aan die in het bezit bleek te zijn van hasj. Hij had ook een geldbedrag van ruim 2.700 euro bij zich. De man wordt verdacht van drugshandel en witwassen. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex en wordt daar gehoord door rechercheurs.

De grootste vechtpartij vond rond 03.45 uur plaats op de Vlasmarkt. Agenten kregen rond dat tijdstip een melding dat een ruzie gaande was waarbij drie personen gewond waren geraakt. Uit onderzoek bleek een 19-jarige Middelburger de verdachte in deze zaak te zijn. Hij kon worden aangehouden in de Rijnstraat. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex en wordt hier vandaag gehoord.

Twee van de drie gewonde mannen hebben zichzelf bij de huisartsenpost gemeld. Het gaat om een 19-jarige man uit IJzendijke en een 22-jarige man uit Philippine. De derde gewonde, een 23-jarige Vlissinger, is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Alle zaken worden nog verder door de politie onderzocht. Meer aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ik (23-8-2019 om 17:24)
randstad mensen? kennen jullie vlissingen vergissingen? komt niet door de randstad mensen alleen.. hier zit alle uitschot met uitkering. iedereen aan de drugs. mijn mening is dat het de schuld van de overheid is. alles draait om geld.
Iemand (22-8-2019 om 18:27)
Je kan wel merken dat er meer en meer ik noem ze maar ... randstad mensen in zeeland gaan wonen.
Zeiksnor (22-8-2019 om 12:51)
Kijk, dat klinkt als een geslaagd introductiefestival voor de nieuwe kansenparels! Vaker organiseren!
jan (22-8-2019 om 12:08)
Is dit het vreedzame Zeeland waar men het over praat? of zijn het nu Warriors aan het worden
ik (22-8-2019 om 11:39)
door dit kutsysteem van nederland ja. geef t nog 5jaar en de mensen zijn zo fokop hier dat er een burgeroorlog komt.. en maar belasting betalen.. en daar ook nog over betalen.. bezuinigen op verkeerde dingen. regels die nergens op slaan en problemen die groter worden.. wanneer word alles menselijk? na de burgeroorlog?