Weerbericht:
Wisselend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Wietkwekerij Terneuzen, verdachte opgepakt

Toegevoegd: 22-08-2019, 12.55 uur
De kwekerij bevond zich in een bedrijfsunit aan de Communicatielaan.
De kwekerij bevond zich in een bedrijfsunit aan de Communicatielaan.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft woensdag in Terneuzen een wietkwekerij met honderden planten ontdekt. Er is één verdachte aangehouden.


De politie had over een bedrijfsunit aan de Communicatielaan verschillende anonieme meldingen gekregen die duidden op een wietkwekerij. Verder politie-onderzoek wees uit dat er inderdaad wel eens een hennepplantage in het bedrijfspand op bedrijventerrein Handelspoort kon zitten. Daarom gingen agenten woensdag aan het begin van de middag naar het pand.

Uit voorzorg werd rond 12.50 uur eerst de brandweer gevraagd om metingen te doen. Rond half drie konden politieagenten daadwerkelijk naar binnen. Dat moesten ze doen via een raam want de wietkwekerij bleek moeilijk bereikbaar. Binnen bleken verdeeld over twee kweekruimtes in totaal 632 wietplanten te staan (316 in elke ruimte).

De politie heeft een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats als verdachte aangehouden. De kwekerij is in opdracht van de politie ontmanteld. DNWG sloot de elektriciteit af en deed aangifte van diefstal van stroom. Die werd namelijk buiten de meter om afgenomen.

De verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (23-8-2019 om 09:52)
wordt het niet eens tijd voor legalisatie .hier wordt veel geld en mankracht in gestoken terwijl de overheid bij legale kweek er via belasting er geld aan kan verdienen en de coffeeshop dan ook legaal bevoorraad kan worden .ook wordt er dan geen gevaarlijke situatie gecreerd door illegale stroom aftap.in andere landen zijn ze al zover maar hier enkel maar een jaren lange discussie zonder enig resultaat
Mijn mening (22-8-2019 om 18:23)
Een loopjongen gepakt en diegene welke het echte geld verdient gaat fluitend vrijuit.
jaja (22-8-2019 om 16:39)
Nou nou wat een vangst weer, wees er trots op... wordt tijd dat nederland toch maar is naar zijn wetten gaat kijken!
Bram (22-8-2019 om 13:55)
Taak strafje of als ie geluk heeft maandje hotel. En zodra die buiten is weer door maar dan 2 keer zo groot om de schaden in te halen. Coffeeshop moet gevuld worden dat wil de overheid ook. Ik zeg lekker bezig Nederland.