Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Ongeluk Kruiningen door afslaande auto

Toegevoegd: 25-08-2019, 10.06 uur
De weg was ter plekke urenlang deels afgesloten vanwege onderzoek.
De weg was ter plekke urenlang deels afgesloten vanwege onderzoek.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Het ernstige ongeluk waarbij gisteren in Kruiningen een motorrijder zwaargewond raakte, werd veroorzaakt door een afslaande automobilist. Dat meldt de politie.


Een 57-jarige man uit Sint-Niklaas (B) wilde rond 16.30 uur bij de kruising van de Oude Rijksweg (N289) de snelweg oprijden. Hij sloeg linksaf om richting Bergen op Zoom te gaan. De Belg zag hierbij echter de motorrijder over het hoofd. Het slachtoffer, een 27-jarige man uit Kruiningen, werd aangereden en belandde op een andere auto. Deze stond bij het kruispunt stil om zelf af te kunnen slaan. De motorrijder werd met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.

Vanwege sporenonderzoek werd de weg ter plaatse vanuit Kruiningen richting het kruispunt tijdelijk afgesloten. Diverse automobilisten negeerden echter deze afzetting. De verkeerspolitie heeft zeker één automobilist bekeurd. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de voertuigen in de loop van de avond getakeld. Een veegwagen heeft vervolgens het wegdek gereinigd. Er was namelijk brandstof en olie op het wegdek gelekt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (26-8-2019 om 17:45)
@A: Ik zal ook zeker niet willen beweren dat de betrokken heer te hard reed of niet defensief genoeg. Als er vlak voor je voorwiel wordt overgestoken is een ongeluk onvermijdelijk. Wees allemaal gewoon voorzichtig in het verkeer, een kleine vergissing van een medeweggebruiker kan een langdurig revalidatietraject voor het slachtoffer betekenen.
Blok (26-8-2019 om 11:48)
Juist! Waarom geen rotonde ? Ik snap niet dat er nog niet meer ongelukken zijn gebeurd op die kruising ze hebben het een eindje verder veranderd maar waarom snap ik niet! Iedereen roept het al zo lang er moet een rotonde komen aub gemeente.
Joris (26-8-2019 om 08:22)
@Arjan: Ik schrk niet van jouw Gopro-beelden van automobilisten en hun telefoonziekte. Zie ze zelf ook dagelijks zonder Gopro. De signalen zijn van kilometers ver te zien: Zwalken tussen de strepen op de rijbaan, kopje laten hangen, lage snelheid op A58. Helaas heeft de politie er geen oog voor. En moet je 20 seconden wachten voor een verkeerslicht pak je gelijk dat speelgoed erbij en begin als een verstandeloze te schuiven met dat vingertje.
zeeuw (26-8-2019 om 08:00)
Misschien toch eens tijd voor een rotonde?? word al door mensen uit de omgeving tijden geroepen maar tot dusver geen resultaat. Ook files bij het afslaan naar kruiningen verminder je naar mijn mening hierdoor. En het word een stuk veiliger en overzichtelijker. Nu blijft het bij drukte een gaatje zoeken en snel erdoor want er komt van rechts alweer een vrachtwagen die de boel op houd. Erg triest dat er eerst gewonden moeten vallen blijkbaar...
AntiGSM (25-8-2019 om 23:07)
@Arjan, juist, precies de juiste opmerking! Ik zie ook bijna niets anders dan smartphone verslaafden bezig terwijl ze eigenlijk met het verkeer bezig moeten zijn. Maar ja, nauwelijks pakkans dus ze gaan vrolijk door die moordenaars, want dat zijn het gewoon. Minstens net zo erg als drugs en drank! Die dingen MOETEN gewoon geblokkeerd worden in het verkeer, echt de enige oplossing die werkt!
A (25-8-2019 om 21:26)
@Joris. Een motorrijder wordt inderdaad geleerd defensief te rijden. Ik zie hier nergens staan dat hij dat niet gedaan heeft. Al had hij met 50 de splitsing gepasseerd. Als de auto net voor je neus besluit te gaan rijden, dan ben je nog gezien. Zoals je zegt, weet je uit eigen ervaring dat je motorrijders makkelijk over het hoofd ziet. Ik weet als motorrijder uit ervaring dat dit ook met lage snelheden nog gebeurd als je al heel dichtbij bent.