Weerbericht:
In het zuiden bewolkt met motregen/sneeuw, in het noorden lokaal mist
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Reanimatie na auto te water Wilhelminadorp

Toegevoegd: 26-08-2019, 08.32 uur - Update: 26-08-2019, 09.15 uur
Door: Roland de Jong

WILHELMINADORP - Bij Wilhelminadorp is vanochtend iemand met een auto te water geraakt. Het slachtoffer is op de kant gehaald en vervolgens gereanimeerd.


Het voor zover bekend eenzijdige ongeluk gebeurde rond 07.10 uur aan de Goese zijde van de brug bij Wilhelminadorp. Vanaf de Westhavendijk reed een auto het kanaal in. Na de melding werden direct meerdere (duik)brandweerploegen, politie-eenheden, twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter landde op de Westhavendijk.

Diverse omstanders schoten te hulp. Zij probeerden tevergeefs het slachtoffer uit de te water geraakte auto te halen. Zo’n twintig minuten na de melding lukte het de brandweer wel om de persoon op de kant te halen. Het slachtoffer werd vervolgens gereanimeerd en rond 08.20 uur met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De trauma-arts reed mee. Daarom is de traumahelikopter later ook naar Goes gevlogen.

Brandweerduikers hebben nog geruime tijd naar eventuele andere slachtoffers gezocht maar rond 08.15 uur werd duidelijk dat er niemand meer werd aangetroffen en daarom werd besloten de zoekactie te stoppen. Een bergingsbedrijf is opgeroepen om de auto te takelen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk.

Later meer.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (26-8-2019 om 17:37)
Hulde aan de omstanders die direct te water gingen in een poging de automobilist te bevrijden. Goed werk mannen, jullie zijn echte helden! Iedere poging om hulp te bieden is beter dan er als een zombie bij staan met je smartphone op filmen om zo'n incident op Facebook te slingeren.
Jan (26-8-2019 om 17:32)
Gezien de tijd voordat de hulpverlening er was is de kans klein dat dit goed afloopt. Ik kan maar een tip geven, zoek eerst een steen of een hart voorwerp voor dat je het water inspringt. Een autoraam doorslaan met blote handen gaat bijna niet.
Prive (26-8-2019 om 11:45)
Zou het niet wat veiliger zijn om daar bijvoorbeeld een vangrail te plaatsen. Zelf vind ik het ook onprettig rijden daar.
Cookie-instellingen beheren