Zoekactie bij Oesterdam blijkt loos alarm

Toegevoegd: 27-08-2019, 11.47 uur

De brandweer en de KNRM zochten in de buurt van de Oesterdam.
De brandweer en de KNRM zochten in de buurt van de Oesterdam.
1
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Roland de Jong

THOLEN - De hulpdiensten hebben maandagavond in de buurt van de Oesterdam bij Tholen gezocht naar twee personen die mogelijk in problemen waren gekomen. Uiteindelijk bleek er vermoedelijk sprake te zijn geweest van loos alarm.

Nadat iemand rond 21.10 uur twee personen had gezien op een zandplaat die was omgeven door water, werd alarm geslagen. Zowel de brandweerboot van Stavenisse als de KNRM-reddingboot van Hansweert werden verzocht met spoed uit te varen. Vanaf de kant zocht de politie ook mee.

De KNRM vond uiteindelijk een jacht op een drooggevallen zandbank. Na een kort gesprek tussen de personen op het jacht en de bemanning van de KNRM werd al snel duidelijk dat de twee personen aan boord die avond op de drooggevallen plaat hadden gelopen. De hulpdiensten zijn er daarom vanuit gegaan dat de melder deze personen had gezien en dat er dus niets aan de hand was. Even na half elf werd de zoekactie beëindigd.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750