Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

KNRM vaart uit voor jacht met problemen

Toegevoegd: 27-08-2019, 12.00 uur
Het jacht is door de KNRM naar Breskens gesleept.
Het jacht is door de KNRM naar Breskens gesleept.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens is maandagmiddag uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen.


De twee opvarenden van het jacht waren vanuit Scheveningen onderweg naar Breskens toen ze bij de monding van de Westerschelde te maken kregen met een motorstoring. De motor begon te haperen en daarom werd contact gezocht met de Kustwacht. Hiermee werd afgesproken dat twintig minuten voor de verwachte aankomst in Breskens de reddingbootbemanning zou worden opgeroepen.

Anderhalf uur later, rond 16.25 uur, was het jacht dichtbij genoeg om de redders op te piepen. Deze hebben vervolgens ter plaatse een sleepverbinding tot stand gebracht. Hierna is het jacht veilig afgemeerd bij een werf in Breskens.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750