Weerbericht:
Vooral in de middag enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 61 km

OM eist celstraffen voor diefstal auto

Toegevoegd: 29-08-2019, 21.57 uur
OM eist celstraffen voor diefstal auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen vier inwoners van Tholen zijn donderdag voor de rechtbank in Middelburg elk een celstraf van 180 dagen gevorderd.


Als het voorarrest daarvan afgaat blijven er nog dagen over, waarvan de officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk vindt dat ze die niet in de cel hoeven door te brengen. Die dagen, de een wat meer dan de ander, zijn dan voorwaardelijke celstraffen.

De vier, die alles bekenden en veel spijt betoonden, vonden dat ze midden april van dit jaar eens een kijkje moesten haan nemen bij de homo-ontmoetingsplaats bij Rilland. Echter, onderweg daar naartoe besloten de daar iemand van zijn auto te beroven. De jongste van het stel, de 18-jarige M. O. moest dan naar een van de aanwezige mannen toegaan.

De chauffeur van het stel M.M. (19) had in het hele avontuur weinig trek en reed weg. Later zou hij ze wel weer ophalen. Terwijl de jongste met een slachtoffer sprak, werd hij bedreigd door J. K. en S. de B. (allebei 19) met een vuurwapen en moest hij zijn sleutels afgeven. Gedrieën vertrokken ze met de buitgemaakte bestelbus en beëindigden hun rit in Huijbergen.

Toen bekend werd dat er op een dergelijke wijze iemand van zijn auto was beroofd, en enkele ouders erachter kwamen dat hun zoon erbij betrokken was, kregen die niet alleen een 'ernstig gesprek', maar moesten ze zich ook direct melden bij de politie. De andere twee werden kort daarna opgepakt.

De uitspraak is op 12 september.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750