Weerbericht:
Bewolkt en van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Daders overval Zierikzee hadden vuurwapen bij

Toegevoegd: 31-08-2019, 19.56 uur
De technische recherche heeft ter plekke onderzoek gedaan.
De technische recherche heeft ter plekke onderzoek gedaan.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

ZIERIKZEE - De daders die zaterdagmiddag een woning in Zierikzee hebben overvallen hadden een vuurwapen bij zich. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

Rond 13.00 uur werd gemeld dat er een woningoverval was geprobeerd te plegen bij bewoners van een woning aan de Anna van Saksenlaan in Zierikzee. Deze straat ligt in een nieuwbouwwijk achter het ziekenhuis

Vermoedelijk belden de overvallers aan bij de woning en vond er een worsteling plaats in de hal toen er open werd gedaan. Hierbij zou één van de bewoners bedreigd zijn met een vuurwapen. Toen de bewoner het wapen van de overvaller probeerde af te pakken, ontstond de worsteling waarna de daders op de vlucht sloegen.

Nadat de politie was gebeld kwamen agenten ter plaatse en is een onderzoek gestart. Politiemensen hebben een zoekslag gemaakt in de buurt, maar er werden geen overvallers meer aangetroffen. Het wapen is door de politie in beslag genomen.

Tot nu toe is uit het politieonderzoek bekend geworden dat zich, rondom de betreffende woning in de Anna van Saksenlaan, tussen 11.45 en 13.00 uur, minimaal twee mannen en een vrouw hebben opgehouden. Zij zijn mogelijk bij de overval betrokken.

Er is een summier signalement van de daders bekend. Mogelijk waren er drie daders bij de overval betrokken. Twee daders zijn vertrokken op een zwart-grijze scooter. Deze personen reden weg in de richting van de Juliana van Stolberglaan. Een andere ging vermoedelijk weg op de fiets en vluchtte in de richting van de Nassaulaan.

Eén van de mannen was blank. Hij wordt geschat tussen de 20 en 25 jaar oud. De man is ongeveer 1.90 meter lang, heeft een slank postuur en droeg zwarte kleding. De andere man heeft volgens getuigen een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij is tussen de 20 en 25 jaar oud en is ongeveer 1.75 meter lang. De man had een stevig postuur en droeg ook zwarte kleding. De vrouw was blank, had een slank postuur en was ongeveer 1.75 meter lang. Zij had zwart haar, maar droeg mogelijk een pruik.

De woning was afgezet als ‘plaats delict’, zodat rechercheurs van de politie op een goede manier hun onderzoek kunnen doen. Er zijn sporen afgenomen in en om de woning en er worden verklaringen opgenomen van betrokkenen en getuigen. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden. Mensen in de buurt die een camera op te openbare weg hebben gericht worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook mensen die iets gezien hebben worden verzocht dit te melden.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
exportzeeuw (31-8-2019 om 20:30)
veel respect voor de man die het vuurwapen probeerde af te pakken. menig mens schrikt daar zo erg van dat ze "bevriezen" tegenwoordig weet je niet meer wat een echt of nep vuurwapen is. hoop dat die kakkerlakken snel gepakt worden