Aanhouding voor valse melding vechtpartij

Toegevoegd: 01-09-2019, 16.49 uur

Aanhouding voor valse melding vechtpartij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - De politie heeft afgelopen nacht een 16-jarige jongen uit Breskens opgepakt voor het doen van een valse 112-melding.

Rond 04.20 uur belde iemand naar de politiemeldkamer met de mededeling dat er een vechtpartij gaande was op het Spuiplein in Breskens. Agenten waren juist bezig met een melding van twaalf loslopende koeien in Groede, maar zijn vanwege de ernst van deze melding, met gezwinde spoed naar Breskens gegaan.

Op het Spuiplein aangekomen zagen zij echter geen vechtpartij. Ze zagen wel wat jeugd op het terras zitten. Het groepje had kennelijk de grootste lol met elkaar. Zij ontkenden in alle toonaarden dat zij de melding hadden gemaakt. Na een klein onderzoekje bleek tóch dat één van de jongens het telefoontje had gepleegd. Een valse melding dus.

De 16-ajrige jongen was zichtbaar onder invloed van alcohol. Op het blaasapparaat blies hij een F. Hij is naar huis gebracht door de politie en overgedragen aan zijn ouders. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het doen van een valse melding en drinken onder 18 jaar.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anoniem (3-9-2019 om 08:29)
@dommemensenhoeleh dus jij keurt dit gedrag van deze jongen goed. Iedereen op deze leeftijd drinkt wel eens alcohol maar dan moet je niet zoveel drinken dat je voor de "lol" 112 belt. Zo iemand en de ouder(s) moeten gelijk hard aangepakt worden. Wel eens over nagedacht waar dit gedrag van hem kan eindigen of is het familie/bekende van jouw. Inderdaad vroeger was de min. leeftijd was toen 16 jaar maar in veel horecagelegenheden mocht je pas binnen als je 18 was eerst legitemeren aan de portier.Dit heb jij natuurlijk nooit mee gemaakt.
Dommemensenhoeleh (2-9-2019 om 21:00)
Komisch hoe mensen hier de opvoeding van de ouders bekritiseert. Reken maar dat al uw (klein)kinderen op hun 16/17e al alcoholistische dranken nuttigt. Overigens doen jongens van zulke leeftijd gewoon domme dingen. En oh ja.. ik neem aan dat u alle boven de 35 is, jaren 70/80 dus. Was het toen niet zo dat de minimale leeftijd van alcohol 16 jaar was? U alle dronken net zo vroeg en deden net zulke stommiteiten.
Bert (2-9-2019 om 16:57)
16 jaar en dan om half 5 s'nachts zwaar aan de drank. Ik noem dat zwaar alcohol misbruik Toch maar eens met de ouders gaan praten ? Want dat lijken me een stel randfiguren van proporties. AL die ouders van AL die kinderen trouwens. En welk terras is er rond die tijd nog open en schenkt veel teveel alcohol aan kinderen ? Moet die tent niet eens een paar weken dicht of zo ? Wat is dat voor dronkaardsdorp dat dit daar allemaal maar normaal is ? Kijk, iedereen klaagt honderduit als je met de voeten op de bank zit, of een sigaret opsteekt of een niqab wil dragen, maar dit ? ach...het zijn maar drankverslaafde kinderen, da's normaal zeker ?
cq (2-9-2019 om 07:04)
Beste die ouders tja dat zijn kinderen met kinderen!
Alcohol (1-9-2019 om 23:07)
Hoop dat de bar waar die zit dan ook nog een flinke boete krijgt voor het geschenken van alcohol onder de 18 als die jongen daar voor dan ook nog een boete krijgt.
nowty (1-9-2019 om 19:53)
ik hoop van harte dat de politie de ouder(s) van deze 16 jarige overdraagt aan jeugdzorg. Niet alleen deze jongen maar zeer zeker de ouder(s) zijn verantwoordelijk voor dit gedrag. Wat doet iemand van 16 zo wie zo op dit tijdstip nog op straat!!! en dan onder invloed van alcohol. Ouder(s) waar is jullie ver- antwoordelijkheid ouder(s) hou vooral goed jullie oogkleppen op, en hou op met de mededeling mijn kind doet zoiets niets. Hopelijk worden jullie onder toezicht geplaatst. De politie heeft wel wat beters te doen.