Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Omgeslagen boot Neeltje Jans geborgen

Toegevoegd: 03-09-2019, 12.57 uur - Update: 03-09-2019, 15.52 uur
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - Rijkswaterstaat heeft samen met de KNRM het bootje geborgen dat vanochtend omsloeg op de Noordzee. Het bootje is naar Neeltje Jans gebracht.


De Kustwacht in Den Helder kreeg rond 10.50 uur een melding van de omgeslagen zeilboot en alarmeerde meerdere reddingsboten van de KNRM. De melding werd gedaan door één van de Duitse opvarenden die via een mobieltje de Kustwacht wist te bereiken. Volgens de melding lagen er vier personen in het water en zaten er nog twee personen op de zeilboot.

Uiteindelijk bleek sprake te zijn van een motorboot die ter hoogte van Vrouwenpolder op zijn kop in het water lag. Twee opvarenden zaten op de romp en vier mensen lagen in het water. Volgens de KNRM droegen vijf van de zes opvarenden een reddingvest. Alle zes de personen waren bij kennis.De KNRM heeft de zes personen meegenomen naar het KNRM-station Neeltje Jans. Hier stonden ambulancemedewerkers gereed om de opvarenden van het bootje te onderzoeken. Geen van de personen bleek er ernstig aan toe te zijn.

De boeienlegger Frans Naerebout van Rijkswaterstaat en de KNRM-reddingboot Uly van het station Westkapelle hebben samen de circa acht meter lange boot geborgen. Het bootje werd aan boord genomen van de Frans Naerebout en vervolgens naar Neeltje Jans gebracht. Daar ligt het nu afgemeerd in afwachting van onderzoek door de politie, de douane en de Koninklijke Marechaussee.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A.MOGGRE (4-9-2019 om 11:43)
Omgeslagen bootje. Het is een wonder dat dit niet vaker gebeurd. Ik zie in de zomer dagelijks te kleine bootjes de zee op gaan. Alsof het een binnenmeertje is. Op de weg moet een auto aan veiligheids eisen voldoen, of zee schijnbaar niet.
Cookie-instellingen beheren