Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag en avond kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
Geen files

Man onder invloed slingert met 50 over A58

Toegevoegd: 04-09-2019, 12.27 uur
Man onder invloed slingert met 50 over A58
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - Een automobilist die al slingerend met een gangetje van slechts 50 kilometer per uur over de A58 reed, is gisteren aangehouden omdat hij onder invloed van drugs bleek te rijden. Hij beschikte ook niet meer over een geldig rijbewijs.


Meerdere weggebruikers seinden dinsdagmiddag de politie in omdat ze een personenauto slingerend over de snelweg hadden zien rijden. Agenten troffen het voertuig aan ter hoogte van Krabbendijke. Toen de bestuurder de politieauto zag, parkeerde hij zijn voertuig meteen op de vluchtstrook. Hij stapte vervolgens druk gebarend uit. De agenten deden hetzelfde, zagen dat de bestuurder zeer waarschijnlijk onder invloed was en vroegen hem daarom om zich te legitimeren.

De man kon zich niet legitimeren en werd aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Hij bleek een flesje GHB in zijn auto te hebben liggen. Nader onderzoek wees uit dat de automobilist een 32-jarige inwoner van Bergen op Zoom was die zijn rijbewijs een jaar geleden al had moeten inleveren bij het CBR. De politie heeft het rijbewijs nu alsnog ingenomen.

Op het politiebureau werd door een GGD-arts een bloedproef afgenomen. Het monster is opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Daar zal bepaald worden hoeveel drugs de persoon precies gebruikt had. Nadat de man een verklaring had afgelegd, werd hij weer in vrijheid gesteld. De auto van de Bergenaar werd opgehaald door een bekende die wel in het bezit was van een geldig rijbewijs.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (5-9-2019 om 06:53)
Ja die snelheid die de man reed van 50 km kan een ieder begrijpen dat er wat mis is en veel overlast bezorgd voor het verkeer op die weg maar geen onbekende bij de politie zo iemand behoort geen rijbewijs te bezitten.