Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

Zoekactie met helikopter voor kust Domburg

Toegevoegd: 06-09-2019, 22.21 uur
Door: Roland de Jong / Provicom

DOMBURG - De hulpdiensten hebben vrijdagavond tevergeefs gezocht naar een mogelijk in problemen geraakte surfer.


Rond 20.45 uur werden de KNRM-reddingboot Uly en het kusthulpverleningsvoertuig van het station Westkapelle opgeroepen nadat voor de kust van Domburg een deel van een kite was gezien zonder eigenaar. De kite dreef hard af richting Oostkapelle maar van een eventueel in nood verkerende watersporter was geen spoor te bekennen. De Kustwacht besloot toch om een zoekactie op te starten. Samen met een helikopter werd vervolgens door de KNRM vanaf het strand en op zee gezocht.

Het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM werd opgesteld bij strandpaviljoen De Oase bij Domburg. Na een uur werd in overleg met het Kustwachtcemtrum de zoekactie beëindigd. Vermoedelijk is de kite die was gezien eigendom geweest van een watersporter waarvoor eerder op de avond al een alarmering voor de KNRM de deur uit was gedaan. Deze kiter was bij Westkapelle uit het water gekomen maar zou zijn uitrusting niet meer compleet hebben gehad.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750