Weerbericht:
Vrij veel wind met af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Duo gearresteerd na drugs- en wapenvondst

Toegevoegd: 07-09-2019, 11.55 uur
Duo gearresteerd na drugs- en wapenvondst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BRESKENS - In een woning in Breskens hebben politie-agenten vrijdag onder meer drugs en luchtdrukwapens aangetroffen. Twee personen zijn aangehouden.

De agenten waren samen met een deurwaarder bij het huis aan de De Lente. Binnen roken ze een sterke hennepgeur. Ze gingen op onderzoek uit en troffen even later een zak met daarin ongeveer twee kilo hennep aan.

Na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) ging politie verder met haar onderzoek. In de auto van de mannelijke bewoner troffen ze vervolgens nog een halve kilo hennep aan. In de woning zelf vonden ze onder andere drie luchtdrukwapens, twee zogeheten jammers en een busje traangas. Al deze zaken werden in beslag genomen.

Een man en een vrouw, die tijdens het onderzoek in de woning waren, zijn aangehouden. Het gaat om een 49-jarige man uit Breskens en een 43-jarige vrouw uit België. Het duo heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd en afstand gedaan van de in beslag genomen spullen.

De politie zegt het onderzoek voort te zetten. “De jammers moeten nog onderzocht worden, collega’s van de afdeling Wapens en Munitie doen nog onderzoek naar de strafbaarheid van de drie luchtdrukwapens en de hennep moet nog worden getest. Als het onderzoek is afgerond, stuurt de politie het dossier naar het Openbaar Ministerie en wordt beslist hoe het tweetal verder vervolgd wordt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750