Weerbericht:
Wisselend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Belletjes naar hulpdiensten over affakkelen Dow

Toegevoegd: 08-09-2019, 22.48 uur - Update: 08-09-2019, 23.00 uur
Ook vanaf het strand bij Ritthem is het affakkelen goed te zien.
Ook vanaf het strand bij Ritthem is het affakkelen goed te zien.
© Foto: Rolf de Feijter
Door: Roland de Jong

HOEK - Het affakkelen bij Dow Benelux in Hoek heeft zondagavond al voor verschillende ongeruste telefoontjes naar de hulpdiensten gezorgd.


De Veiligheidsregio Zeeland laat weten dat in verband met onderhoudswerkzaamheden een vlam te zien is bij het fabrieksterrein aan de Herbert H. Dowweg. Volgens een woordvoerder is er geen sprake van brand en is er ook geen gevaar voor de omgeving.

Volgens Dow is het affakkelen nodig om haar systemen veilig leeg en schoon te maken. “Vanaf maandag starten we met groot onderhoud aan ons krakercomplex LHC 1. Dit is nodig om de fabrieken ook de komende jaren weer op een veilige en betrouwbare manier te laten draaien”, zo legt het bedrijf uit op haar Facebookpagina.

De vlam kan volgens Dow gepaard gaan met een brommend geluid en een felle gloed. “Wij doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Mocht je toch hinder ondervinden, dan bieden wij uiteraard onze excuses aan”, zo zegt Dow.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (9-9-2019 om 11:06)
Als de mensen de krant goed lezen, kunnen ze weten dat er een stop is en dat er afgefakkeld moet worden.Dus niets aan de hand
OMERTAdio (9-9-2019 om 07:35)
hmmm hadden ze moeten doen met het bezoek van de koning toen lag alles plat mooi om te zien toch en het kan geen kwaad ook :)