Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Veewagen met biggen gekanteld bij IJzendijke

Toegevoegd: 09-09-2019, 10.42 uur - Update: 01-10-2019, 23.13 uur
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - Op de landsgrens tussen IJzendijke en Watervliet (B) is maandagochtend een Belgische vrachtwagen met varkens gekanteld. Verschillende dieren zijn gewond geraakt en ook zijn er varkens overleden. Om hoeveel dieren het gaat, is niet bekend.


Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 09.00 uur toen de chauffeur van de veewagen over de Molenstraat (N456) in België naar de Watervlietseweg in Nederland reed. Net voor de grens ging het mis. De vrachtauto raakte een stroompaal en de truck kantelde. De chauffeur raakte gewond en is door de ambulancedienst naar een ziekenhuis gebracht. De stroomkabel brak af en is losgekoppeld.

Na de melding werden ook zowel Nederlandse als Belgische brandweerploegen opgeroepen. Die zijn momenteel bezig om de biggetjes uit de vrachtauto te halen. Ze worden overgeladen naar een tweede veewagen. De weg is voorlopig volledig afgesloten. De Belgische politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas (10-9-2019 om 23:18)
Wat vreselijk wat hier gebeurt is echter ben ik ook van mening dat deze bestuurder een vervolging moet krijgen. Weerloze dieren die zo aan hun lot zijn overgelaten en ook nog zo verongelukken. Tsja dat is best vreemd. En al helemaal als je alles moet controleren bij vertrek.
Nel (10-9-2019 om 18:46)
Wat mij gigantisch verbaasd, hoe kunnen er in godsnaam 600 varkens in zo'n vrachtwagen zitten. Die moeten toch op en vast tegen elkaar hebben aangezeten? Dat vind ik erg.
anoniem (10-9-2019 om 17:58)
wat kan die chauffeur er nou aan doen?! echt zielig voor die biggen
Piet Cijsouw (10-9-2019 om 08:55)
Een hoop sentimenteel gewauwel zet geen zoden aan de dijk
anoniem (9-9-2019 om 20:23)
@[email protected]@[email protected] gebruik aub allemaal jullie gezond verstand en hou op met dit commentaar en @dierenliefhebber hoop niet dat deze chauffeur veroordeeld wordt voor laksheid Gebruik aub je beetje gezond verstand wat je nog hebt.
nowty (9-9-2019 om 20:15)
@dierenliefhebber hoe haalt u het in uw hoofd om te reageren met je opmerking ongelooflijk hoe dit kan gebeuren en dat u hoopt dat deze chauffeur wordt veroordeeld voor laksheid.!!! Was u bij dit ongeval aanwezig???? Misschien een medisch situatie bij de chauffeur. Wat wilt u nu met deze achterlijke opmerking bereiken.
Cookie-instellingen beheren