Weerbericht:
Zon en wolkenvelden, lokaal een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand school mogelijk aangestoken

Toegevoegd: 09-09-2019, 19.05 uur
De brand in het schoolgebouw is mogelijk aangestoken.
De brand in het schoolgebouw is mogelijk aangestoken.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Tim Koster

TERNEUZEN - De zeer grote brand aan de Merwedelaan in Terneuzen, die maandagmiddag een leegstaand schoolgebouw voor een groot deel in de as legde, is mogelijk aangestoken.


De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en heeft hiervoor onder andere een buurtonderzoek verricht. Een woordvoerder van de politie laat weten dat brandstichting niet wordt uitgesloten. Mensen die iets verdachts hebben waargenomen rondom de school worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Bij de brand, die omstreeks 12.45 uur werd ontdekt, kwam veel rook vrij. Brandweerploegen die in de omgeving metingen hebben verricht hebben op leefniveau geen te hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. De officier van dienst heeft omstreeks 16.15 uur het sein brand meester gegeven. Een halfuur later werd ook het eerder verzonden NL-alert weer ingetrokken.

Het nablussen zal nog geruime tijd in beslag nemen. De afzettingen in de wijk worden teruggebracht tot het werkgebied van de brandweer rondom de school aan de Merwedelaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (10-9-2019 om 06:41)
Leegstaande panden en verlieslijdende bedrijven gaan vaak heel makkelijk in de brand. Dat is het makkelijks om de sloop door te zetten en een ander nieuwer gebouw neer te zetten.Geld opstrijken van verzekering.En tekeningen liggen vaak al klaar. En de daders?-U begrijpt me wel. U kunt ook wel een paar voorbeelden zoals Surfcenter Veersemeer bij Arnemuiden en Strandhotel Vlissingen Enz.