www.hvzeeland.nl

Grote brand school mogelijk aangestoken

Toegevoegd: 09-09-2019, 19.05 uur

Grote brand school mogelijk aangestoken
Door: Tim Koster

TERNEUZEN - De zeer grote brand aan de Merwedelaan in Terneuzen, die maandagmiddag een leegstaand schoolgebouw voor een groot deel in de as legde, is mogelijk aangestoken.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en heeft hiervoor onder andere een buurtonderzoek verricht. Een woordvoerder van de politie laat weten dat brandstichting niet wordt uitgesloten. Mensen die iets verdachts hebben waargenomen rondom de school worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Bij de brand, die omstreeks 12.45 uur werd ontdekt, kwam veel rook vrij. Brandweerploegen die in de omgeving metingen hebben verricht hebben op leefniveau geen te hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. De officier van dienst heeft omstreeks 16.15 uur het sein brand meester gegeven. Een halfuur later werd ook het eerder verzonden NL-alert weer ingetrokken.

Het nablussen zal nog geruime tijd in beslag nemen. De afzettingen in de wijk worden teruggebracht tot het werkgebied van de brandweer rondom de school aan de Merwedelaan.