Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Morgen talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Waarschuwing voor slik op de weg

Toegevoegd: 12-09-2019, 11.07 uur
De landbouwers zijn verplicht om waarschuwingsborden langs de kant van weg te plaatsen.
De landbouwers zijn verplicht om waarschuwingsborden langs de kant van weg te plaatsen.
© Foto: Rudy Visser / waterschap Scheldestromen
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Landbouwers zijn weer volop bezig met het rooien van hun landbouwproducten. Waterschap Scheldestromen waarschuwt daarom voor slik dat tijdens het rooien op de weg blijft liggen.


In combinatie met nat weer kan slik voor gevaarlijke situaties zorgen. Om ongelukken te voorkomen hebben de wegbeheerders, waaronder waterschap Scheldestromen, in samenspraak met belangenorganisaties spelregels voor agrariërs opgesteld. Zo zijn de agrariërs en loonbedrijven verplicht om waarschuwingsborden langs de kant van weg te plaatsen. Ook moet men de vervuilde wegdekken zelf schoon (laten) maken. Bij nalatigheid laat het waterschap de weg schoonmaken op kosten van de vervuiler.

Mensen die gevaarlijke situaties door slik op de weg willen melden, kunnen het beste telefonisch contact opnemen met het waterschap. Alleen dan kan het waterschap direct actie ondernemen. Scheldestromen is zeven dagen per week, 24 uur per dag te bereiken via 088 – 246 1000.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren