Weerbericht:
Zonnig en droog Pinksterweekeinde, zondag tijdelijk wat meer bewolking
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie vindt vuurwapens in garagebox

Toegevoegd: 12-09-2019, 18.02 uur
Politie vindt vuurwapens in garagebox
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Woensdagmiddag is een 30-jarige man uit Terneuzen aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt de Wet Wapens en Munitie te hebben overtreden. De man was namelijk in het bezit van drie verboden wapens.

De politie kwam de wapens op het spoor door een anonieme melding via Meld Misdaad Anoniem. Volgens de melder zouden er verboden wapens liggen in een garagebox aan de Stationsweg in Terneuzen. Toen de politie daar naar binnen ging, met toestemming van de Officier van Justitie, vonden zij twee vuurwapens en een kruisboog.

Uit onderzoek bleek dat het bij de vuurwapens om gasdrukwapens ging. Deze zijn geschikt voor afdreiging en daarom verboden om in je bezit te hebben. De wapens zijn in beslag genomen en de eigenaar is aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex.

De man heeft een nacht in de cel doorgebracht en is op donderdagochtend weer in vrijheid gesteld na het afleggen van een verklaring.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750