Weerbericht:
Wisselend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer twee keer uitgerukt voor gaslek

Toegevoegd: 12-09-2019, 23.08 uur
De brandweer bij de Kloostertuin in Burgh-Haamstede.
De brandweer bij de Kloostertuin in Burgh-Haamstede.
© Foto: Brandweer Burgh-Haamstede
Door: Tim Koster

BURGH-HAAMSTEDE - De brandweer van Burgh-Haamstede is donderdag twee keer uitgerukt voor de melding van een gaslucht.


Bewoners van een woning aan de Dapperstraat roken rond 15.35 uur een gaslucht in de meterkast. Uit voorzorg hebben de bewoners de gaskraan dichtgedraaid. Ter plaatse aangekomen kon de brandweer geen verhoogde waarden meten. Na onderzoek door energiebedrijf DNWG bleken meerdere koppelingen rond de net nieuw geplaatste slimme meter te lekken.

Niet veel later rond 16.15 uur werd de brandweer alweer gealarmeerd voor weer een melding van een gaslucht. Deze keer betrof het een woning aan de Kloostertuin. Ook hier werd in de meterkast een gaslucht waargenomen. Bij aankomst van energiebedrijf DNWG bleek ook hier een koppeling het probleem te zijn. Ditmaal echter in de toevoerleiding voor de meter. Er werden geen verhoogde waarden gemeten door de brandweer.

Allebei de incidenten zijn door de brandweer aan energiebedrijf DNWG overgedragen.  


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees Tramper (13-9-2019 om 16:04)
hoog tijd om van het gas af te gaan