Weerbericht:
Zonnig en warm, morgen overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Integrale controle bedrijventerrein Middelburg

Toegevoegd: 13-09-2019, 13.27 uur
Integrale controle bedrijventerrein Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Donderdag heeft voor de zesde keer een integrale controle plaatsgevonden op het bedrijventerrein Arnestein in Middelburg.


Gemeente Middelburg, Politie, Belastingdienst, RUD Zeeland, Orionis, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit voerden deze controle gezamenlijk uit.

Doel van de controle is een betere naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van misstanden (ondermijning). Het uiteindelijke doel is een bedrijventerrein waar (ondermijnende) criminaliteit zo veel mogelijk is uitgesloten en waar de geldende wet- en regelgeving wordt nageleefd. Deze controle en voorgaande controles hebben aangetoond dat strengere handhaving noodzakelijk is. Gezien het resultaat is het aannemelijk dat er de komende tijd nog meer controles plaatsvinden op Arnestein.

Bij de controle zijn diverse overtredingen geconstateerd en zaken aangetroffen die om nader onderzoek vragen. Zo waren er diverse, vooral kleinere, overtredingen van de milieuvoorschriften. Bij twee bedrijven werd geconstateerd dat er werd geslapen, terwijl dit niet is toegestaan. Bij twee andere bedrijven is voor de Belastingdienst aanleiding voor een vervolgonderzoek. Daarnaast werden er twee voertuigen aangetroffen waarvan het Voertuig Identificatie Nummer was verwijderd.

Er werden ook twee personen aangehouden. Eén persoon kon of wilde zich niet legitimeren, een ander reed zonder rijbewijs en onder invloed van verdovende middelen. Deze persoon was al meerdere malen voor het rijden zonder rijbewijs aangehouden. Om die reden is zijn auto in beslag genomen.

Verder werd er een onbekende hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerp gebonden evenals zes wapens, een balletjespistool en twee busjes pepperspray. Ook werden er vijf dozen met blanke 9mm patronen aangetroffen. Tevens zijn er twee personen opgepakt voor verboden wapenbezit. De politie laat ook weten dat er een hoeveelheid namaakgoederen is gevonden. Tot slot werd er iemand bekeurd voor roekeloos rijden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (15-9-2019 om 10:05)
goede actie.gezien alle rottigheid die ze hier tegen kwamen .moet blijkbaar meer gebeuren .beter dan 4 of 5 wietplantjes in beslag nemen want dit vind ik nog steeds belachelijk
Mijn mening (14-9-2019 om 12:05)
Rotte appels moet je verwijderen!!
Jeffrey (13-9-2019 om 13:34)
Kijk, daar hebben we wat aan! Goede integrale aanpak met stevige resultaten, chapeau!