Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Man weigert speekseltest na achtervolging

Toegevoegd: 17-09-2019, 16.40 uur
Man weigert speekseltest na achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Na een achtervolging door het centrum van Goes heeft de politie maandagmiddag een bromfietser aangehouden.


Agenten zagen de man rond 17.15 uur rijden. “Hij vertoonde gevaarlijk rijgedrag de agenten zetten de achtervolging in”, zo zegt de politie. De man, een 30-jarige Goesenaar, kon op de Nieuwstraat aan de kant worden gezet.

De man moest een blaastest ondergaan. Die wees uit dat hij niet had gedronken. Toen de agenten hem ook nog een speekseltest wilden laten doen weigerde hij echter zijn medewerking. Hij werd hierop aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.

Een GGD-arts heeft een bloedmonster van de man afgenomen. Het monster zal onderzocht worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Aan de hand van de uitslag zal de officier van justitie bepalen welke stappen er verder tegen de man ondernomen gaan worden.

De man heeft een verklaring afgelegd en is op dinsdagochtend weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg een algeheel rijverbod van 24 uur. Zijn bromfiets is in beslag genomen voor technisch onderzoek en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (17-9-2019 om 18:42)
Dus hij weigerde en toen werd er toch bloed afgenomen das appart toch?
ik (17-9-2019 om 17:26)
niks gedoogbeleid! dit is een typisch voorbeeld hoe de overheid het volk naait. dit moet veranderen!