Weerbericht:
Zonnig en droog, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 29 km

KNRM vaart uit voor hond en jachtbemanning

Toegevoegd: 17-09-2019, 20.31 uur
KNRM vaart uit voor hond en jachtbemanning
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM-reddingboot Zeemanshoop van het station in Breskens is dinsdag twee keer uitgerukt: één keer voor een hond die in zee in problemen was gekomen en één keer voor een zeiljacht met motorproblemen.


De melding over de in nood verkerende hond kwam rond 12.20 uur binnen. De viervoeter was vanaf het strand gaan zwemmen, maar bleek moeite te hebben om weer terug aan land te komen. Toen de reddingboot naderbij kwam, zwom de hond alsnog terug naar zijn baasje. De eigenaren waren flink geschrokken maar de hond maakt het voor zover bekend goed.

De melding over het jacht kwam later op de middag binnen. Via de KNRMHelpt App werd rond 14.50 uur alarm geslagen nadat bij het bijzetten van de motor er plotseling een brandje ontstond. De motor werd direct uitgeschakeld en erger kon worden voorkomen. Wel moesten de zeilers hulp krijgen bij het naar binnen varen van de haven. De KNRM nam het zeiljacht op sleep naar de jachtwerf. Daar zal de motor worden gerepareerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750