Weerbericht:
Perioden met zon, woensdag zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Schuur drugslab Oud-Vossemeer jaar dicht

Toegevoegd: 17-09-2019, 21.43 uur
Het drugslab aan de Molenweg in Oud-Vossemeer.
Het drugslab aan de Molenweg in Oud-Vossemeer.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Tim Koster

OUD-VOSSEMEER - De landbouwschuur in Oud-Vossemeer waar begin juni dit jaar door de politie een drugslab werd aangetroffen, wordt voor een jaar gesloten. Dat heeft burgemeester G.J. van de Velde-De Wilde besloten.

Omstanders troffen de zogenaamde cocaïnewasserij op 6 juni bij toeval aan. Bij het ruimen van een omgevallen boom roken ze een bijzondere lucht en zagen ze verdachte mannen. Toen ter plaatse gekomen agenten een kijkje namen in de schuur troffen zij de wasserij aan.

In de schuur aan de Molenweg heeft de politie tijdens de inval 450 gram cocaïne-hcl (de snuifbare vorm van cocaïne) en 1234 gram cocaïne base (de rookbare vorm van cocaïne) gevonden. Tevens trof de politie productieapparatuur aan. Ook lag er volgens de gemeente Tholen ruim 13.000 liter aan hoogst brandbare en explosieve chemicaliën.  

Op basis van het Damoclesbeleid heeft de burgemeester het pand voor 12 maanden gesloten. Zij heeft dit op 11 september definitief besloten. Met dit beleid is een burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond.

Tot nu toe is één persoon als verdachte aangemerkt. Een 54-jarige man uit Sint-Philipsland werd eind juni aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750