Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Onbekende spullen in tuin ontdekt na vernieling

Toegevoegd: 19-09-2019, 11.21 uur
Onbekende spullen in tuin ontdekt na vernieling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BIERVLIET - Een Poolse man heeft woensdagmiddag vernielingen aangericht bij een leegstaande woning aan de Gentsestraat in Biervliet. Hij werd op heterdaad betrapt door de eigenaar van het huis, die even later ook (mogelijk) gestolen goederen aantrof.


De eigenaar wilde rond 14.00 uur wat spullen ophalen. Bij aankomst zag hij een onbekende man in de achtertuin staan welke bezig was met het vernielen van een ruit. Hij sprak de man aan en vroeg wat hij aan het doen was.

De onbekende man liep vervolgens weg en sprak in een onbekende taal tegen de verbaasde eigenaar. Deze belde op zijn beurt de politie en even later kon een 52-jarige Pool als verdachte worden aangehouden. De man werd overgebracht naar een politiecellencomplex en is in verzekering gesteld.

De eigenaar van het huis waar de vernieling plaatsvond, trof bij nader onderzoek in zijn tuin een hoop goederen aan die niet van hem waren. “Het ging om tassen en zakken waarin van alles zat. Het ging ook om documenten waarop de naam stond van de Poolse man die was aangehouden. Ook stonden er twee fietsen bij. Eén van die fietsen bleek afkomstig van diefstal. De herkomst van de rest van de goederen wordt door ons onderzocht. Ze zijn allemaal in beslag genomen”, zo vertelt de politie.

De aangehouden Pool was volgens de politie dusdanig onder invloed van alcohol dat hij niet in staat was om een verklaring af te leggen. Hij zal vandaag alsnog worden gehoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (19-9-2019 om 21:27)
Victor, hier heeft het volk zelf voor gekozen. Werk waar de handen vuil van worden wilt niemand meer, het is vrijwel altijd onderbetaald en de levensverwachting doet het ook niet meer ten goede gezien de huidige pensioenleeftijd(en) Als men zware beroepen nou eens beter betalen dan 'zittende' beroepen al dan niet gelijkwaardig aan onregelmatigheidswerkers (operators industrie) dan zou Nederland er serieus van opknappen. Vergeet ook niet dat de Turken hier naartoe gehaald zijn om woningen te bouwen, pluk de vruchten zou ik zeggen!
Addie (19-9-2019 om 14:46)
@ Victor, nee Nederlanders doen zo iets niet zeker!!!
Victor (19-9-2019 om 12:31)
Fijn volk, laten we er nóg meer van binnenhalen...