Weerbericht:
Vrij veel wind en regenachtig. Langs de kust zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Slachtoffer steekpartij medewerker Emergis

Toegevoegd: 19-09-2019, 15.19 uur - Update: 19-09-2019, 16.58 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het slachtoffer van de steekpartij in Middelburg vanmiddag is een medewerker van zorginstelling Emergis. Dat heeft de politie bevestigd. Bij de aanhouding van de verdachte werd door de politie een schot gelost. De verdachte raakte hierdoor gewond.


Volgens buurtbewoners was het slachtoffer van de steekpartij in de woning aan de Prinses Beatrixstraat toen het rond 12.00 uur misging. Tegenover de PZC heeft een buurtbewoner verklaard dat de Emergis-medewerker een buikwond had en dat zij werd vergezeld door een collega.

Nadat het slachtoffer met spoed per ambulance naar een ziekenhuis was gebracht, beukte de politie de deur van de rijtjeswoning in. Er werd ook een diensthond ingezet. Wat er vervolgens precies is gebeurd, is nog niet duidelijk maar zeker is dat de verdachte hierbij werd geraakt door een politiekogel.

De gewonde verdachte werd eveneens met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die kon boven Schouwen-Duiveland omkeren. De Zeeuwse recherche doet onderzoek naar de steekpartij, de Rijksrecherche gaat het schieten door de politie onder de loep nemen. In opdracht van de politie is inmiddels de straat ruim afgezet met grote bouwhekken die het zicht op de woning en het onderzoek ontnemen.

Buurtbewoners zeggen dat er al langer problemen rondom de verdachte waren.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (19-9-2019 om 18:51)
Mensen die een ander helpen om hun te helpen, of dit nu zorginstelling brandweer politie en ambulance medewerkers zijn, mogen drie keer dit meemaken. Nu niet, dan niet en nooit niet. Ook deze persoon zal wel weer hulp nodig hebben, is ook echt en ook nodig. Maar het moet klaar zijn in Nederland met dit soort acties tegen deze mensen dit er voor een goed en veilig Nederland zijn.
Cookie-instellingen beheren