www.hvzeeland.nl

Slachtoffer steekpartij medewerker Emergis

Toegevoegd: 19-09-2019, 15.19 uur - Update: 19-09-2019, 16.58 uur

Slachtoffer steekpartij medewerker Emergis
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het slachtoffer van de steekpartij in Middelburg vanmiddag is een medewerker van zorginstelling Emergis. Dat heeft de politie bevestigd. Bij de aanhouding van de verdachte werd door de politie een schot gelost. De verdachte raakte hierdoor gewond.

Volgens buurtbewoners was het slachtoffer van de steekpartij in de woning aan de Prinses Beatrixstraat toen het rond 12.00 uur misging. Tegenover de PZC heeft een buurtbewoner verklaard dat de Emergis-medewerker een buikwond had en dat zij werd vergezeld door een collega.

Nadat het slachtoffer met spoed per ambulance naar een ziekenhuis was gebracht, beukte de politie de deur van de rijtjeswoning in. Er werd ook een diensthond ingezet. Wat er vervolgens precies is gebeurd, is nog niet duidelijk maar zeker is dat de verdachte hierbij werd geraakt door een politiekogel.

De gewonde verdachte werd eveneens met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die kon boven Schouwen-Duiveland omkeren. De Zeeuwse recherche doet onderzoek naar de steekpartij, de Rijksrecherche gaat het schieten door de politie onder de loep nemen. In opdracht van de politie is inmiddels de straat ruim afgezet met grote bouwhekken die het zicht op de woning en het onderzoek ontnemen.

Buurtbewoners zeggen dat er al langer problemen rondom de verdachte waren.