Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Neergestoken Emergismedewerker was op bezoek

Toegevoegd: 19-09-2019, 17.42 uur
De politie schoot bij zijn aanhouding de verdachte neer.
De politie schoot bij zijn aanhouding de verdachte neer.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Emergismedewerker die vanmiddag werd gestoken in een woning in Middelburg was daar samen met een collega op bezoek. Het zou gaan om verpleegkundigen.

De twee gingen volgens de politie rond 12.00 uur bij de man langs in zijn huis aan de Prinses Beatrixstraat. “Tijdens dit bezoek raakte een van de medewerkers gewond bij een incident waarbij de bewoner zou hebben gestoken. De bewoner zou zelf ook gewond zijn geraakt”, zo laat de politie weten.

Na het steekincident gingen de twee Emergis-medewerkers het huis uit. Ze belden 112 en wachtten buiten op de ambulance. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Nadat het slachtoffer was afgevoerd, beukte de politie de deur van de rijtjeswoning in. Er werd ook een diensthond ingezet. Wat er vervolgens precies is gebeurd, is nog niet duidelijk maar zeker is dat de verdachte hierbij werd geraakt door een politiekogel.

Kennelijk is er binnen een situatie ontstaan waarbij één van de agenten zich genoodzaakt zag om zijn vuurwapen te gebruiken en de verdachte neer te schieten teneinde hem te kunnen aanhouden”, zo legt een woordvoerder van de politie uit. De verdachte werd na enige tijd eveneens met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

De Rijksrecherche onderzoekt of de politie rechtmatig heeft gehandeld bij het vuurwapengebruik en rechercheurs van Zeeuwse politie onderzoeken wat zich in de woning heeft afgespeeld. Daartoe zal sporenonderzoek in en om de woning moeten plaatsvinden en ook zullen getuigen, slachtoffer en verdachte moeten worden gehoord. Dat onderzoek zal vermoedelijk nog uren gaan duren, zo meldt de politie.

Rondom de woning zijn schermen gezet. “Dit is gedaan om het onderzoek niet extra te bemoeilijken. De rechercheurs kunnen hierdoor ongestoord hun werk doen en er worden ook geen sporen vernietigd die kunnen helpen de zaak in kaart te brengen”, aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (20-9-2019 om 03:34)
Kom je hulp verlenen en vervolgens wordt je door "omstandigheden" ineens slachtoffer We leven in een rare wereld, waarbij zelfs hulpverlening risico's met zich meedraagt, dat naar verschijnt niet de schuld van de dader is maar van het systeem waarmee hulpbehoeftigen geholpen worden. Naar mijn bescheiden mening gaat deze opvatting toch te ver. Je bent de dader, en je weet echt wel dat je te ver gegaan bent. Je wilt gezien worden als "normaal" dan moet ook jij je aanpassen aan de normale normen en zeker de waarden, die voor iedereen in Nederland hetzelfde zijn.
Jan B (19-9-2019 om 20:34)
De medewerkers waren buiten. De verdachte was in de woning en vormde op dat moment geen gevaar. Volgens mij is het dan wachten op het arrestatieteam? Het is zeer triest als je hulpverleend en wordt neergestoken!.
Jan de filatroop (19-9-2019 om 20:02)
@toine.hoeveel incidenten gebeuren er met verwarde personen?over de zelfdodingen dan nog maar te zwijgen!zou dit geen gevolg van de bezuinigingen in de ggz kunnen zijn toine?deze man had dringend hulp nodig..geen politiekogel
Arthur (19-9-2019 om 19:08)
Ik hoop voor mijn buren dat deze idioot in een inrichting wordt geplaatst. Dit doet drugs met mensen.
kees (19-9-2019 om 18:47)
mijn complimenten voor de politie bizar dat de politie word onderzocht ,
Nieuw Middelburg (19-9-2019 om 18:37)
Het is weleens goed dat er wat gebeurt... als je zelf politie inschakelt doen ze niks zat er een keer aan te komen... denk dat het verstandig is om eens te kijken wie er wel en niet in een wijk passen