Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Neergestoken Emergismedewerker was op bezoek

Toegevoegd: 19-09-2019, 17.42 uur
De politie schoot bij zijn aanhouding de verdachte neer.
De politie schoot bij zijn aanhouding de verdachte neer.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Emergismedewerker die vanmiddag werd gestoken in een woning in Middelburg was daar samen met een collega op bezoek. Het zou gaan om verpleegkundigen.

De twee gingen volgens de politie rond 12.00 uur bij de man langs in zijn huis aan de Prinses Beatrixstraat. “Tijdens dit bezoek raakte een van de medewerkers gewond bij een incident waarbij de bewoner zou hebben gestoken. De bewoner zou zelf ook gewond zijn geraakt”, zo laat de politie weten.

Na het steekincident gingen de twee Emergis-medewerkers het huis uit. Ze belden 112 en wachtten buiten op de ambulance. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Nadat het slachtoffer was afgevoerd, beukte de politie de deur van de rijtjeswoning in. Er werd ook een diensthond ingezet. Wat er vervolgens precies is gebeurd, is nog niet duidelijk maar zeker is dat de verdachte hierbij werd geraakt door een politiekogel.

Kennelijk is er binnen een situatie ontstaan waarbij één van de agenten zich genoodzaakt zag om zijn vuurwapen te gebruiken en de verdachte neer te schieten teneinde hem te kunnen aanhouden”, zo legt een woordvoerder van de politie uit. De verdachte werd na enige tijd eveneens met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

De Rijksrecherche onderzoekt of de politie rechtmatig heeft gehandeld bij het vuurwapengebruik en rechercheurs van Zeeuwse politie onderzoeken wat zich in de woning heeft afgespeeld. Daartoe zal sporenonderzoek in en om de woning moeten plaatsvinden en ook zullen getuigen, slachtoffer en verdachte moeten worden gehoord. Dat onderzoek zal vermoedelijk nog uren gaan duren, zo meldt de politie.

Rondom de woning zijn schermen gezet. “Dit is gedaan om het onderzoek niet extra te bemoeilijken. De rechercheurs kunnen hierdoor ongestoord hun werk doen en er worden ook geen sporen vernietigd die kunnen helpen de zaak in kaart te brengen”, aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Toine (19-9-2019 om 17:57)
Onderzoek naar de politie? Gewoon belachelijk, een of andere maloot verwond mensen, wordt zelf verwond en dan wordt de politie onderzocht. Hoe ver moet het gaan in Nederland willen we ons verstand weer eens gebruiken. Politie, goed gehandeld hoor.