Weerbericht:
Vrij veel wind en regenachtig. Langs de kust zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Neergestoken Emergismedewerker was op bezoek

Toegevoegd: 19-09-2019, 17.42 uur
De politie schoot bij zijn aanhouding de verdachte neer.
De politie schoot bij zijn aanhouding de verdachte neer.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Emergismedewerker die vanmiddag werd gestoken in een woning in Middelburg was daar samen met een collega op bezoek. Het zou gaan om verpleegkundigen.


De twee gingen volgens de politie rond 12.00 uur bij de man langs in zijn huis aan de Prinses Beatrixstraat. “Tijdens dit bezoek raakte een van de medewerkers gewond bij een incident waarbij de bewoner zou hebben gestoken. De bewoner zou zelf ook gewond zijn geraakt”, zo laat de politie weten.

Na het steekincident gingen de twee Emergis-medewerkers het huis uit. Ze belden 112 en wachtten buiten op de ambulance. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Nadat het slachtoffer was afgevoerd, beukte de politie de deur van de rijtjeswoning in. Er werd ook een diensthond ingezet. Wat er vervolgens precies is gebeurd, is nog niet duidelijk maar zeker is dat de verdachte hierbij werd geraakt door een politiekogel.

Kennelijk is er binnen een situatie ontstaan waarbij één van de agenten zich genoodzaakt zag om zijn vuurwapen te gebruiken en de verdachte neer te schieten teneinde hem te kunnen aanhouden”, zo legt een woordvoerder van de politie uit. De verdachte werd na enige tijd eveneens met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

De Rijksrecherche onderzoekt of de politie rechtmatig heeft gehandeld bij het vuurwapengebruik en rechercheurs van Zeeuwse politie onderzoeken wat zich in de woning heeft afgespeeld. Daartoe zal sporenonderzoek in en om de woning moeten plaatsvinden en ook zullen getuigen, slachtoffer en verdachte moeten worden gehoord. Dat onderzoek zal vermoedelijk nog uren gaan duren, zo meldt de politie.

Rondom de woning zijn schermen gezet. “Dit is gedaan om het onderzoek niet extra te bemoeilijken. De rechercheurs kunnen hierdoor ongestoord hun werk doen en er worden ook geen sporen vernietigd die kunnen helpen de zaak in kaart te brengen”, aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kabinet verklaarde oorlog aan eigen bevolking (22-9-2019 om 08:25)
Tja, jongens, het VVD kabinet moets zogenaamd bezuinigen en nu de miljarden tegen de plinten aan klotsen bij de rijksten der rijksten krijgen de mensen die in de problemen komen gewoon een kogel want het moet allemaal goedkoop en mag geen tijd kosten, open het vuur ! ondertussen kijken we dan het praalnieuws over de herdenking van de "bevrijding".
trots is narcistische afwijking. (22-9-2019 om 08:11)
@ trotsopzeeland, dus u bent hier ook trots op want dit is ook "uw" zeeland
Voorbeeld miljonairs brachten u... (22-9-2019 om 08:04)
Dus emergis vond het dat deze persoon wel alleen thuis zou kunnen wonen ? ook leuk voor de buren en omgeving natuurlijk. Maar ja, de gezondheidszorg, daar zijn ze nu eenmaal drukker bezig met hun salaris en wat ze er voor zichzelf uit kunnen slepen dan waar ze voor betaald worden en dan heb ik het niet over janette met de pet maar die "succesvolle" bestuurders tot aan de minister van volksongezondheid van het VVD graaikabinet die zichzelf succesvol wanen doordat ze hun graaiklauwen niet uit de gezondheidspot kunnen houden, de pot die er in om mensen gezond te brengen of te houden. dergelijk onethisch handelen mag van mij de doodstraf op komen.
TrotsOpZeeland (21-9-2019 om 13:03)
Aan de reacties te zien blijkt het veel mensen te ontgaan dat Emergis een instelling voor mensen met psychische problemen is. Psychoses bijvoorbeeld. Hier moet de zorginstelling zich bewust van zijn, hier moet de zorginstelling maatregelen nemen. Het werkelijke slachtoffer is degene die geestelijke gezondheidshulp heeft gezocht en voor een politiekogel is gezet. Kom je hulp zoeken en vervolgens wordt je door "procedure" ineens neergeschoten. We leven in een rare wereld, waarbij zelfs een hulpvraag beantwoord kan worden met een executie.
kevin (21-9-2019 om 10:56)
Dit is een typisch voorbeeld van het falend kabinet.Ze hebben ook in de psychiatrie heel veel bezuinigd. Waardoor mensen die overprikkeld zijn in hun eigen woning niet terecht meer kunnen op de paaz afdeling ( psychiatrie afdeling ziekenhuis ).Er wordt nu veel gewerkt met ambulante teams vanuit emergis.Als iemand teveel spanning ervaart en het niet voldoende kan ventileren raakt diegene in dwaalspoor van gedachten. Die gedachten gaan de overhand nemen wat kan resulteren in probleem gedrag. De wachtlijst bij emergis is momenteel zes maanden.Als er signalen binnenkomen over iemand die hulp nodig heeft wordt diegene op de wachtlijst geplaatst.Echter in die zes maanden kan de problematiek verergeren en kunnen situaties escaleren.
Rik (20-9-2019 om 09:28)
@Toine: Gelukkig wordt het handelen van de politie ook gecontroleerd op rechtmatigheid. Zij zijn dan wel de enige die geweld mogen gebruiken, maar we willen niet dat ze die macht gaan misbruiken.
Cookie-instellingen beheren