Weerbericht:
Perioden met zon, lokaal nog een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Extra controle op dragen reddingsvest

Toegevoegd: 20-09-2019, 09.40 uur
Extra controle op dragen reddingsvest
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Landelijke Eenheid van de politie gaat de komende tijd extra letten op het dragen van reddingsvesten bij werkzaamheden aan dek van schepen.

De afdeling Zuidwest constateerde donderdag tijdens een surveillance in de haven van Vlissingen dat regelmatig geen reddingvest werd gedragen, ook al was het schip in kwestie niet voorzien van een reling of verschansing.

Donderdag werd één keer proces-verbaal opgemaakt maar de politie laat weten de komende tijd vaker te gaan optreden. “De overlevingskans bij het overboord vallen wordt namelijk aanzienlijk vergroot als er een reddingsvest wordt gedragen”, zo licht de politie toe.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750