Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 34 km

Politie alert op straatraces, samenscholingsverbod

Toegevoegd: 20-09-2019, 16.28 uur
Politie alert op straatraces, samenscholingsverbod
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - De politie is de komende tijd extra alert op straatraces in de gemeente Terneuzen. Deelnemers en bezoekers riskeren een boete van 160 euro.


Zondagmiddag werd door de politie bij de Savoyaardsweg in Hoek een groep van zeker zeventig auto’s en motoren en zo’n honderd mensen aangetroffen. De agenten zagen dat op beperkte schaal onderlinge races werden gehouden. Een bekende van de politie, een inwoner uit de gemeente Terneuzen, trad volgens de politie op als organisator. Volgens de politie gaat het om een Axelaar die in 2014 ook al eens werd aangesproken op het organiseren van illegale straatraces.

Mede door de aanwezigheid van de agenten vertrokken zondag alle aanwezigen. Naar aanleiding van de constateringen in Hoek heeft deze week afstemming plaatsgevonden binnen de driehoek van burgemeester, Openbaar Ministerie (OM) en politie. "Hierbij is nogmaals vastgesteld dat het racen op de openbare weg zorgt voor levensgevaarlijke situaties voor deelnemers en toeschouwers en ook leidt tot overlast voor de omgeving", zo laat de politie weten.

De driehoek heeft een aantal maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. "Zo is de organisator aangezegd om te stoppen met deze straatraces en is hij gewaarschuwd dat de volgende keer hem een gebiedsverbod en een dwangsom wordt opgelegd. Verder is in de omgeving van de Savoyaardsweg een samenscholingsverbod ingesteld. Deelnemers én bezoekers riskeren zo een boete van 160 euro. De gemeente heeft borden geplaatst", zo laat de woordvoerder weten. De komende tijd is de politie in Zeeuws-Vlaanderen sowieso extra alert op straatraces.

Volgens de politie wordt overigens ook in België geracet. "De lokale Belgische politie is hiervan in kennis gesteld", zo zegt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (21-9-2019 om 19:20)
@Camiel; je haalt duidelijk een aantal dingen door elkaar; ze rijden NIET per ongeluk op de weg omdat er geen fietspad is. Laatst op de sluizen, ruimte zat op het fietspad en toch dan ineens uit het niets voor je auto op de weg gaan rijden. Voorrang dien je indien mogelijk wel te verlenen maar doordat ze met een grote groep zijn en als jij alleen in de auto zit dan verdommen ze dat gewoon. Geen kwestie van niet meer kunnen remmen of voorkomen van valpartij maar gewoon huftergedrag en daarbij de nodige kreten uitend. Tegenwoordig op vele verjaardag feestjes hoor je steeds meer mensen klagen over de wielrenners en vooral in de polders.
AntiGSM (21-9-2019 om 11:33)
@john, bent u wel eens gaan kijken? U klinkt zeer gefrustreerd zoals velen het niet kunnen verdragen dat ze nooit een hobby op dit gebied mochten of konden hebben. Dan maar erg negatief reageren en alle autoliefhebbers (lees alle niet in een burgelijk bakje rondtuffende bestuurders) aftekenen als criminelen. Beetje flauw....
Terneuzenaar (21-9-2019 om 00:26)
Iedereen is vervangbaar, ook zo’n organisator. Eerder was het tussen Westdorpe en Axel te doen toch? Natuurlijk ben ik er geen voorstander van, maar de Driehoek zou sympathieker zijn om te kijken naar een oplossing om ‘races’ toch mogelijk te maken. Naast nodige cursussen en toelaatbaar voertuig ook een geschikte locatie in Zeeuws Vlaanderen? Niet zo bekrompen en ga met de tijd mee aub, liever gecontroleerd evenementen toestaan dan onschuldige mensen risico laten lopen.. ik maak hierop alleen maar uit dat GELD boete voorop staat..
camiel (20-9-2019 om 20:41)
AntiGSM Wielertoeristen (die jij wielrenners noemt) mogen op de openbare weg fietsen als er geen verplicht fietspad is. Voorrang krijg je (als je van rechts komt) maar je moet het niet nemen. Als de voorste ineens in de remmen gaan knijpen krijg je een massale valpartij. Dus voordat je gaat schelden en allerlei zaken gaat ventileren denk dan even na. Het is meestal onbedoeld en voor de veiligheid van de groep.
WRX (20-9-2019 om 19:16)
Vorige keer zou de burgemeester, #Lonink, een locatie zoeken waar het wel toegestaan was. Daar is hij nog mee bezig zeker?
AntiGSM (20-9-2019 om 17:48)
Mooi, wanneer gaan ze dan eens wat doen aan een groep verkeersterroristen waar bijna iedereen zich aan ergert?? Wanneer gaan we de wielrenners nu eens verbannen van de openbare weg? Deze groep (niet alle...) veroorzaken verkeersagressie (je moet ze maar eens geen voorrang geven in de polder - als ze dat NIET hebben) dan zijn ze in staat, omdat ze in de meerderheid zijn, om tegen je auto te schoppen en om je te bedreigen. Nee hoor, deze lui krijgen alle ruimte, rijden overal waar het HUN uitkomt en er wordt zelfs van alles voor georganiseerd. Met 2 maten meten???
Cookie-instellingen beheren