Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Schipper betrapt op varen met slok op

Toegevoegd: 22-09-2019, 00.20 uur
Schipper betrapt op varen met slok op
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KATS - Bij een gerichte controle tussen Kats en Kortgene heeft de politie zaterdagavond de schipper van een recreatievaartuig betrapt die te veel alcohol had genuttigd.

De Landelijke Eenheid Zuidwest controleerde aan het begin van de avond verschillende schippers bij de ZandkreeksluisDe bestuurder van een snelle motorboot blies op de alcoholtester een A-indicatie; de indicatie dat er vermoedelijk te veel alcohol is gebruikt.

Na het geven van een bevel tot medewerking hebben de agenten aan boord van het politievaartuig P86 de schipper onderworpen aan een ademanalyse. De uitslag was 345 Ug/l waar 220 Ug/l (net als bij ‘normale’ weggebruikers) de limiet is. Tegen de bewuste schipper werd proces-verbaal opgemaakt.

De officier van justitie zal de uiteindelijke strafmaat bepalen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750