Weerbericht:
Perioden met zon, woensdag zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Agent krijgt kopstoot van winkeldief

Toegevoegd: 22-09-2019, 11.17 uur
Agent krijgt kopstoot van winkeldief
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

BRUINISSE - Een 28-jarige man is zaterdagavond in Bruinisse aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Bij de aanhouding heeft de man zich verzet en schopte en sloeg hij een agent. Een andere agent kreeg een kopstoot van de verdachte.

Twee agenten zagen in hun vrije tijd rond 18.10 uur een vermoedelijk dronken man een slijterij aan de Dreef binnengaan. De man pakte een fles drank en verstopte die onder zijn jas. Hij liep daarna zonder te betalen de slijterij weer uit. Eén van de agenten ging de man achterna en sprak hem aan op de diefstal. De agent pakte de man vast en heeft hem terug naar de winkel gebracht.

Terug in de slijterij begon de winkeldief zich te verzetten en om zich heen te slaan. Hij heeft hierbij een kopstoot uitgedeeld aan één van de agenten. Zij hebben de man tegen de grond gewerkt en onder controle gehouden tot een politie-eenheid ter plaatse kwam. De verdachte is daarna overgebracht naar een politiecel.

De agenten hielden er een pijnlijk hoofd en een pijnlijke knie aan over. De agent die de kopstoot heeft gekregen heeft aangifte van mishandeling gedaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (22-9-2019 om 20:16)
@trots op zeeland. Ik denk niet dat zeeland trots op jou is !! Top dat een agent buiten werktijd ook een oplettende burger is.
TrotsOpZeeland (22-9-2019 om 13:55)
Het ontvangen van een kopstoot is het risico dat je loopt als je als burger besluit iemand aan te houden. Daarvoor hebben wij een politiedienst. Je identificeren als agent buiten werktijd is strafbaar. Hij werd dus aangesproken door een burger. Geen functie = Geen agent = Geen geweldsmonopolie. Simpel. Als je als burger een misstand constateert dien je de politie in te schakelen en niet op eigen houtje iemand tegen de grond te werken. Een burgerarrest geeft je niet de vrijheid iemand met meerdere personen te belagen en in een houdgreep te houden om vervolgens aangifte van 'mishandeling' te doen als iemand reageert op uw zelfstandig ingrijpen. Ontstane schade is dan ook voor hij die ingrijpen van politie niet wilt afwachten.
Ja-Ja (22-9-2019 om 12:22)
Gelukkig had hij drank op. Dus straf zal nihil zijn, Morgen loopt hij weer vrij rond. Zo werkt dat in de Nederlanden.