Weerbericht:
Perioden met zon, vooral in de zuidwestelijke helft van het land
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Boetes bij controle op illegale straatraces

Toegevoegd: 23-09-2019, 17.13 uur
Het door de politie in beslag genomen voertuig. Er werden ook drie luchtdrukwapens in beslag genomen.
Het door de politie in beslag genomen voertuig.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Tim Koster

WESTDORPE - Bij een controle op illegale straatraces heeft de politie zondagmiddag aan de Finlandweg in Westdorpe twintig keer een proces verbaal uitgeschreven voor diverse overtredingen. Ook de politiehelikopter werd hierbij ingezet.

Na het horen van racegeluiden aan de Finlandweg werd er door agenten een groep mensen aangetroffen. Nader onderzoek van de agenten bleek uit te wijzen dat zij een videoclip aan het opnemen waren. ‘’Zij maakten gebruik van een exclusieve auto. Ook troffen we drie luchtdrukwapens aan, die niet van echte pistolen te onderscheiden waren. Voorbijgangers kunnen natuurlijk behoorlijk schrikken van dit soort acties.’’

De eigenaar van de wapens werd aangehouden en het voertuig waarin hij reed werd in beslag genomen. Agenten hebben in totaal ook nog 20 keer een proces-verbaal opgemaakt. Onder andere tegen alle aanwezigen voor het negeren van een samenscholingsverbod. Verder schreef de politie vier bekeuringen uit voor het niet kunnen tonen van een identificatiebewijs, rijden over een verdrijvingsvlak, twee keer voor mobiel telefoneren en voor het rijden tijdens een rijontzegging.

De politie blijft de komende tijd alert op straatraces vanwege de hoge gevaarszetting. Straatracers riskeren naast een proces-verbaal voor het samenscholingsverbod ook een boete voor het racen. Daarnaast wordt de auto in beslag genomen en het rijbewijs ingevorderd. De politie heeft het vermoeden dat een aantal straatracers afgelopen zondag naar België zijn geweest. De Zeeuwse politie heeft hierover contact gehad met de Belgische collega’s.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Manfred (29-9-2019 om 19:20)
mag ook niks meer , op een afgelegen fabrieksterrein doen ze niemand kwaad . Laat de mensen gewoon genieten van hun hobby en ga echte boeven vangen rot politie
Bemoeimenietmaartoch (27-9-2019 om 01:16)
Waar staat er dat de auto verbeurt verklaard is kees. Waarschijnlijk krijgt hij hem over een maandje weer terug
Willem (23-9-2019 om 18:16)
Goed bezig,de politie. Aanpakken die hap. Auto,s waarmee gereden is na inbeslagname vernietigen. Kosten die hieraan verbonden zijn de straatracer laten betalen.
Kees (23-9-2019 om 18:08)
Mooi zo en blij te zien dat de voertuigen ook verbeurd zijn verklaard. Ik hoop dat ze ook een artikel 5 aan de broek krijgen